Cea mai trista aniversare din lume: micutul Kfir Bibas a implinit un an in captivitatea Hamas. De doua luni nu se mai stie nimic de soarta lui

externe

Kvir Bibas, ostatic, aniversare, Hamas, rapit

Ziua de astazi marcheaza „cea mai trista aniversare din lume” pentru familia micutului Kfir Bibas, care a implinit un an in timp ce se afla inca in captivitate in Gaza.

Familia Bibas si sustinatorii sai se vor aduna la ora 15.00, in Piata Ostacilor din Tel Aviv, unde li se vor alatura marii artisti israelieni de divertisment pentru copii, pentru a atrage atentia asupra traumei continue a rapirii si captiviatii lui Bibas.

Alti artisti au inregistrat un cantec despre Kfir, „They Call Me Gingi”, termenul ebraic pentru roscati, lansat cu ocazia primei sale aniversari, scrie cotidianul The Times of Israel.

Marti, comunitatea din kibbutzul Nir Oz a organizat o petrecere tipica de aniversare la gradinita, cu un arc de baloane portocalii si un tort, dar, din nou, totul fara bebelusul Kfir, fratele sau Ariel si parintii lor.

In schimb, familia Bibas si prietenii au postat fotografii de la petrecerea de ziua de nastere pe retelele de socializare pentru a reaminti lumii ca Kfir, Ariel, Shiri si Yarden au fost luati cu brutalitate ostatici din casa lor de catre Hamas, in timpul atacului gruparii teroriste in sudul Israelului din 7 octombrie, in urma caruia aproximativ 1.200 de oameni au fost macelariti si aproximativ 240 rapiti.

Lumea este acum familiarizata cu inregistrarea video a Hamas care surprinde privirea de teroare a lui Shiri in timp ce isi strangea cei doi copii la piept. Yarden a fost luat separat si se pare ca a fost lovit in cap cu un ciocan in drum spre Gaza.

Niciunul dintre membrii familiei Bibas nu a fost eliberat la sfarsitul lunii noiembrie, cand toate celelalte mame si copii ostatici au fost eliberati. La momentul respectiv, Hamas a sustinut ca Shira, Ariel si Kfir erau detinuti de o alta organizatie terorista. Ulterior, a declarat ca acestia ar fi fost ucisi intr-un atac aerian israelian.

Ostaticul eliberat Nili Margalit, care a petrecut aproape 50 de zile in captivitatea Hamas, a dezvaluit ca se afla cu Yarden Bibas cand teroristii Hamas i-au spus ca sotia si cei doi copii mici au fost ucisi si i-au ordonat sa filmeze un videoclip in care il invinuia pe premierul Benjamin Netanyahu pentru ca a refuzat sa le returneze trupurile in Israel.

IDF a declarat ca afirmatiile facute de Hamas cu privire la familia Bibas nu au fost confirmate si le-a descris drept „teroare psihologica”.

 

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: