Cearta intre Ponta si Bogdan Chirieac din cauza lui Mihai Tudose. Ponta l-a pus la punct pe analist: „Sunteti retrograd si conservator”

news

Victor Ponta si analistul Bogdan Chirieac s-au certat din cauza declaratiilor lui Mihai Tudose legate de banci si de utilizarea cardului bancar. Ponta a spus ca astfel de atitudini┬ánu trebuie laudate, reprezentand „o latura conservatoare si retrograda a societatii”.

Incidentul a avut loc in cadrul unui interviu acordat de Ponta portalului DC News, care este detinut de Chirieac.

Bogdan Chirieac: Mie imi place Mihai Tudose, are un discurs robust, daca reuseste sa nu bage Romania in pamant economic, va fi un candidat foarte puternic in 2019 in opinia mea.

Victor Ponta: Foarte bine, nu sunt contracandidatul lui! Foarte bine ca e dur, bate cu pumnul in masa, dar nu vreau sa ma duca cu Romania inapoi in anii `90. Eu nu vreau sa mai traiesc in Romania in care un prim-ministru sa-mi spuna ca nu are card si ca ia banii in plic. (…) Toate tarile moderne incearca sa reduca ideea de cash, din `n` motive- evaziune fiscala, spalare de bani, cultura. Mama mea trebuie sa primeasca pensia pe card, nu-si tine banii la saltea sa vina un criminal sa-i ia teancul de bani.

Bogdan Chirieac: Nu vreti sa ne lasati pe fiecare dintre noi sa alegem ce facem cu banii nostri?

Victor Ponta: Dar nu v-a obligat nimeni chestia asta!

Bogdan Chirieac: Pai nici premierul nu a obligat pe nimeni sa renunte la card, a spus `eu nu vreau card`. Nici eu nu vreau card, de exemplu. Nu trebuie sa ma acuzati.

Victor Ponta: Ba da, va acuz. Reprezentati o latura conservatoare si retrograda a societatii care nu trebuie laudata.

Bogdan Chirieac: Va multumim, asa suntem noi, mai retrograzi.

Victor Ponta: Foarte bine, eu sunt de partea celor care vrem sa avem totul pe telefon.

Bogdan Chirieac: Daca sunt retrograd si conservator, nu trebuie sa ma aruncati din Romania, lasati-ma si pe mine sa mai stau pe aici.

Victor Ponta: Doamne fereste, nu v-am aruncat! Eu incerc sa va spun dvs. ca daca sunteti la putere, nu trebuie sa ma obligati si pe mine sa fiu conservator si retrograd, nu puteti sa-mi explicati ca sa am un card e o prostie, nu-i deloc o prostie.

Bogdan Chirieac: Nu, v-a recomandat prim-ministrul. Eu sunt de acord cu el.

Victor Ponta: Eu sunt in dezacord cu dvs. si cu el.

Bogdan Chirieac: E in regula, dar fiecare facem ce credem cu banii nostri. Sa nu vina statul sa hotarasca ce fac cu banii mei.

Victor Ponta: Va duceti la restaurant- am ajuns la Basescu cu asta, ca el plateste cu cash- eu, care am interesul sa nu am evaziune fiscala, am dreptul sa incerc sa va conving sa platiti cu card?

Bogdan Chirieac: Domnule procuror, nu-mi acordati direct prezumtia de vinovatie. Lasati-o pe asta!

Victor Ponta: Am alta intrebare: dvs cu prietenii dvs din secolul trecut, va duceti la Paris sau la Berlin, scoateti o hartie de 500 de euro, v-o primeste cineva?

Bogdan Chirieac: Nu stiu, ca nu am incercat.

Victor Ponta: Nu vreti sa incercati?

Bogdan Chirieac: Uite, incerc, fac rost de o hartie 500 de euro.

Victor Ponta: Nu o primeste nimeni. (…) Faptul ca dvs. inca aveti pe masa un telefon din secolul trecut, nu ne va opri pe noi toti ceilalti…

Bogdan Chirieac: E din 2001, e nou-nout.

Victor Ponta: E din secolul trecut, nu ne va opri pe noi sa nu cunoastem avantajele tehnologiei. Ca altfel mergeam cu caruta.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: