Cearta pe traseisti intre PSD si PNL. USR: „In materie de traseism, avezi dreptate si unii si altii”

politica

Liderii grupurilor parlamentare din Camera Deputatilor ale PSD si PNL s-au certat, marti, pe tema traseistilor politici dupa ce o fosta deputata PSD, Marilena-Emilia Meirosu, a trecut la PNL.

Alfred Simonis a acuzat PNL ca nu are nimic de comentat privind trecerea unor alesi in partidului lor si le-a spus liberalilor ca PNL a transferat 135 de primari de la PSD. In replica, liderul deputatilor PNL Florin Roman i-a transmis lui Simonis ca PSD este singura formatiunii care a legiferat traseismul in anul 2014, fiind si campionul traseismului parlamentar.

„Gigel Stirbu, deputat PNL: Pentru domnul Simonis, cateva nume de localitati din judetul Olt – comuna Voineasa, comuna Osica de Jos, comuna Slatioara, comuna Coteana. Tineti-le minte, domnule Simonis. Sunt localitati cu primari PNL care au fost racolati de catre colegul dumneavoastra Paul Stanescu.

Alfred Simonis, liderul deputatilor PSD: Inteleg ca nu aveti nimic de comentat despre parlamentarii care incep sa treaca la PNL si nu aveti nicio jena in a-i primi, asta desi presedintele Romaniei si premierul Romaniei si presedinte al PNL, dar si alti lideri ai PNL spun ca nu sustin traseismul politic. Cu toate acestea, veniti fara jena si ne spuneti ca ii primiti cu placere si probabil ca veti mai face anunturi si in perioada urmatoare. Insa faptul ca PNL a transferat 135 de primari de la PSD si sunt cinci cazuri izolate intr-un judet din care veniti dumneavoastra, e adevarat, spune multe despre dumneavoastra pentru ca acei primari au plecat de la putere la opozitie, domnule Stirbu. Prin urmare in locul dumneavoastra nu as veni sa ma laud la microfon ca, desi la putere fiind, mi-au plecat primarii catre un partid de opozitie.

Florin Roman, liderul deputatilor PNL: Nu as fi solicitat luarea cuvantului daca nu as fi auzit parerea exprimata de liderul de grup al deputatilor PSD. Vreau sa ii reamitesc colegului lider de grup ca singurul partid din Romania care a legiferat traseismul prin lege a fost partidul domniei sale, in 2014, cand prin celebra ordonanta 55 ati trecut 500 de primari de pe partea dreapta pe partea stanga. Faptul ca astazi foarte multi colegi primari din administratia publica refuza sa puna sigla PSD pe panourile publicitare ar trebui sa va dea de gandit.

Catalin Drula, deputat USR: In materie de traseism, avezi dreptate si unii si altii.

Florin Roman: In ceea ce priveste trecerea unor parlamentari dintr-o parte in alta, va reamitesc stimate coleg ca ati inceput sesiunea parlamentara cu un numar mult mai mic de parlamentari si ati fost principalii sau campionii traseismului in Parlamentul Romaniei. Sigur atunci cand dumneavoastra veniti si spuneti ca veti suprapune o criza politica peste una sanitara si peste una de natura economica, nici noi nu stam sa asistam la ceea ce puneti la cale. Daca dumneavoastra ati intelege ca e iresponsabil sa depui o motiune de cenzura suprapusa peste o criza sanitara si una economica, cu siguranta ca lucrurile ar fi cu totul altfel. Stiu ca sunteti disperati. Presedintele dumneavoastra, domnul Marcel Ciolacu a anuntat depunerea motiunii de cenzura insotita de cele 233 de semnaturi. Si nu aveti cele 233 de semnaturi. Acum simtiti ca va fuge pamantul de sub picioare. Va spun cu certitudine – nu aruncati Romania si intr-o criza politica. Haideti sa ne vedem de ceea ce ii intereseaza pe oameni si nu de interesele dumneavoastra de partid si sa terminam cu toata aceasta nebunie pe care incercati sa o introduceti in Parlament. Motiunea dumneavoastra nu va trece, in cazul in care va fi dezbatuta. Intoarceti-va la problemele romanilor sau daca nu, in alegeri veti primi ceea ce vi se cuvine din partea alegatorilor.

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: