Cehia extinde controalele la frontiera cu Slovacia pana pe 2 februarie

externe

Guvernul ceh a extins miercuri controalele temporare la granita cu Slovacia pana pe 2 februarie, a declarat ministrul de interne Vit Rakusan, mentinand masurile instituite pentru combaterea migratiei ilegale, transmite Reuters.

Republica Ceha, Germania, Polonia si Austria, au introdus controalele in septembrie si octombrie, pe masura ce numarul migrantilor care treceau in tarile mai bogate din Europa de Vest a crescut.

Controalele de la granita Cehiei cu Slovacia trebuiau sa expire miercuri la miezul noptii, insa guvernul a aprobat prelungirea.

„Reactionam la situatia din tarile vecine care extind si ele (controalele)”, a spus Rakusan.

El a spus ca politia a verificat peste 680.000 de persoane si a interzis intrarea a peste 1.120 de persoane din octombrie.

Slovacia a instituit, de asemenea, controale temporare la granita cu Ungaria, dar ministrul sau de interne a spus ca la acestea se va renunta dupa 22 ianuarie, potrivit presei slovace.

Slovacia a inregistrat o crestere de cateva ori a migratiei ilegale in 2023, deoarece migrantii, in mare parte tineri din Orientul Mijlociu si Afganistan, au tranzitat tara dupa ce au intrat in Uniunea Europeana prin Ungaria si s-au indreptat spre vest, in principal spre Germania.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: