externe

Cehia sustine puternic aderarea Moldovei la UE: „Va fi una dintre prioritati in timpul presedintiei cehe a Consiliului UE”

Republica Ceha sprijina eforturile Republicii Moldova de a adera la Uniunea Europeana, a declarat joi ministrul de externe Jan Lipavsky, dupa o intrevedere cu omologul sau moldovean, Nicolae Popescu.

Lipavsky a adaugat ca aceasta va fi, de asemenea, una dintre prioritatile in timpul presedintiei cehe a Consiliului UE in a doua jumatate a acestui an, informeaza Radio Prague International.

Moldova, alaturi de Georgia, a depus cererea de aderare la UE la 3 martie, dupa invazia Rusiei in Ucraina. Ministrul de externe Popescu a declarat ca tara sa a completat chestionarul UE si asteapta un raspuns din partea Comisiei Europene in prima jumatate a lunii iunie.

Un factor cheie va fi rezultatul discutiilor dintre statele membre in cadrul Consiliului UE.

Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Vitali Kim, veste mare: „Tot comandamentul armatei ruse s-a retras din Herson, s-a mutat pe malul stang al raului Nipru”

Guvernatorul regiunii Mikolaiv, Vitali Kim, a anuntat sambata ca intreg comandamentul armatei ruse aflat in…

12 ore ago

Codrin Stefanescu: „O sa ma intorc la putere si iar o sa fie coada la usa mea cu mogulii care mi-au inchis usa posturilor lor de televiziune”

Codrin Stefanescu, cel mai apropiat colaborator al lui Liviu Dragnea, fostul stapan al PSD, anunta…

9 ore ago

Salam e viu. Stirea ca Florin Salam ar fi murit s-a dovedit falsa: „Nu am murit”

Stirea lansata de site-ul Pro TV, conform caruia manelistul Florin Salam a murit din cauza…

10 ore ago

Stelian Tanase: „E un semn ca Bolojan e bun de presedinte daca Iohannis il detesta. Este un om serios, destept, organizat si onest”

Analistul Stelian Tanase a declarat, intr-o emisiune la Prima TV, ca Ilie Bolojan este cel…

11 ore ago