Cei care asociaza PSD cu „ciuma” sunt nazisti, sustine Varujan Vosganian. Replica din partea Opozitiei

politica

Purtatorul de cuvant al PNL, Ionel Danca, ii raspunde duminica deputatului ALDE Varujan Vosganian, afirmand ca acesta se face ca nu intelege titlul motiunii de cenzura initiata de PNL – „PSDragnea, in campanie muma, la putere ciuma”, si ca numai el vede „niste asocieri naziste si rasiale” in aceasta formulare.

„Varujan Vosganian se face ca nu intelege titlul motiunii de cenzura initiata de PNL: ‘PSDragnea, in campanie muma, la putere ciuma’, insinuand niste asocieri naziste si rasiale pe care doar dansul le vede. Vreau sa-i spun domnului Vosganian ca trebuie sa caute motive ceva mai serioase pentru care nu doreste cu votul sau din Parlament sa opreasca haosul din economie si atacul la Justitie declansat de guvernarea PSDragnea”, afirma purtatorul de cuvant al liberalilor, intr-o postare pe pagina sa de socializare.

Ionel Danca subliniaza ca „pentru multi romani PSD e ciuma, ciuma rosie”.

„Dl Vosganian se face ca nu intelege ca titlul motiunii PNL este o parafraza a unui proverb popular romanesc ‘Pentru unii muma, pentru altii ciuma.” Poate pentru Varujan Vosganian, PSDragnea e muma, insa pentru multi romani PSD e ciuma, ciuma rosie”, mai spune reprezentantul PNL.

Sintagma care apare in titlul motiunii de cenzura depusa de Opozitie descalifica acest demers, a declarat, sambata, deputatul Varujan Vosganian, lider al ALDE Iasi.

„Titlul mi se pare ridicol si nu doar ridicol. Vine dintr-o recuzita nazista. Eu am rugat de mai multe ori pe colegii nostri din Parlament sa nu evoce prin sintagmele folosite experientele cele mai triste ale secolului XX. Trebuie sa va reamintesc faptul ca aceasta sintagma asociere intre ciuma si categorii sociale a fost creata pentru a netezi calea legilor rasiale de la Nurenberg, atunci cand minoritatea evreiasca a fost asemuita cu niste animale care produc ciuma si dupa aceea a fost categorisita drept ciuma. A fost o rusine a secolului XX. Asocierea aceasta dintre categorii sociale, dintre reprezentari politice si o molima de acest fel nu face decat sa ne aduca aminte de acea recuzita de natura nazista si rasiala. De aceea, imi pare rau ca Opozitia gaseste o astfel de modalitate de a cataloga majoritatea parlamentara care, in fond, este optiunea majoritatii celor care au votat. Si daca majoritatea romanilor este purtatoare de molima, atunci mi se pare ca Opozitia nu a gasit calea cea mai potrivita de a se exprima”, a afirmat Vosganian.

PNL si USR au depus vineri, la Parlament, motiunea de cenzura impotriva Guvernului Tudose intitulata „PSDragnea, in campanie muma, la putere ciuma”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: