Cei doi complici nu se mai inteleg deloc. Opinii radical diferite dupa consultarile cu Iohannis

politica

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat miercuri, dupa consultarile de la Cotroceni pe legile justitiei, ca este nevoie de un consens in ceea ce priveste legile justitiei. „In acest sens, cred ca intre partidele politice din Parlament trebuie sa aiba loc o intalnire”, a spus Tariceanu, in profund dezcaord cu Dragnea.

„Presedintele a afirmat ca incearca, prin rolul constitutional pe care il are sa incerce o mediere intre partidele politice, pe legile justitiei. In acest sens, cred ca intre partidele politice din Parlament trebuie sa aiba loc o intalnire pentru a cadea de acord asupra unui set de principii, pe care sa le respectam. In primul rand, trebuie sa cadem de acord asupra a ceea ce inseamna statul de drept. Daca avem vederi diferite, atunci nu se va putea ajuinge la un consens. In opinia noastra statul de drept inseamna respectarea libertatilor oamenilor. Nu trebuie sa fie statul represiv, ci el trebuie sa apere cetateni de abuzuri. Aici vad ca cei din Comisia de la Venetia nu scot o vorba. Sa incepem cu necesitatea scoaterii la lumina a tuturor protocoalelor secrete din justitie. Abrogarea lor si tot ce prespune consecinta pe linie de justitie”, a declarat Calin Popescu Tariceanu.

Cu putin timp mai inainte, Dragnea a declarat ca Iohannis nu poate media intre partide si ca nu este nevoie de nicio discutie noua in Parlament pentru ca exista deja OUG 92.

„Nu e nevoie, in opinia noastra, pentru ca exista deja OUG 92, care intra in procedura parlamentara si care cuprinde recomandarile Comisiei de la Venetia. Noi nu am respins niciodata o discutie despre sistemul de justitie din Romania. Dimpotriva, a fost un obiectiv asumat, pentru ca am decis din 2016 sa facem greseala sa ne facem ca nu vedem ce se intampla in Romania, ca nu vedem abuzurile in sistemul de justitie din Romania. Nu putem sa ne facem ca exista niste protocoale secrete, toxice, care a parazitat institutii importante ale statului, care au fost folosite de unele forte oculte”, a declarat Liviu Dragnea.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: