news

Cei doi frati care l-au batut pe Dani Borgovan, antrenorul de box din Bistrita, au fost arestati pentru 30 de zile. Sportivul este in coma indusa, se zbate intre viata si moarte

Vasile si Mihai Chis, cei doi frati agresori ai antrenorului de box Dani Borgovan au fost arestati preventiv, sambata, pentru 30 de zile.

„Astazi, 28 octombrie, cei doi barbati de 33 si 28 de ani au fost prezentati judecatorului de drepturi si libertati din cadrul Judecatoriei Bistrita care a dispus arestarea preventiva pentru 30 de zile fata de acestia”, a anuntat Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud.

Unul dintre frati este cercetat pentru savarsirea infractiunilor de lovire sau alte violente si vatamare corporala, iar celalalt pentru lovire si alte violente.

Cei doi agresori fusesera retinuti inca de vineri seara, pentru 24 de ore, in urma unor perchezitii domiciliare facute de politisti in municipiul Bistrita si in comuna Sintereag.

In urma cu o saptamana, Dani Borgovan a ajuns la spital in stare grava, dupa un scandal conjugal. Intre el si iubita lui a izbucnit un conflict, in care ar fi intervenit fratii Chis, chemati la fata locului chiar de concubina sportivului.

”Tot ce presupuneam noi apropiati cat si cei care il cunosc este ca totul a fost pus la cale. Din ce mai stiu este ca partenera lui a chemat o prietena care a venit cu inca doi baieti pregatiti pentru ce a urmat. Au avut loc schimb de lovituri intre ei, dupa care nu mai stiu ce s-a intamplat intre ei. Cert este ca este foarte greu sa il dobori pe Borgo, el este un barbat foarte puternic. Ma gandesc ca au folosit si alte obiecte pentru al dobori si a-l aduce in halul in care este el acum. El este in coma indusa, se zbate intre viata si moarte, este ranit foarte, foarte grav. Cei care au facut asta nu au vrut doar sa il bata si atat! Imi doresc din suflet sa isi revina, iar vinovati sa fie trasi la raspundere! De asemenea, imi doresc ca organele competente sa isi faca treaba pana la final!”, a povestit o apropiata  tanarului la Kanal D.

In urma evenimentului, la nivelul Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita s-a inregistrat un dosar penal vizand infractiunile de vatamare corporala, lovire sau alte violente si violenta in familie.

Apropiatii sportivului au organizat, in ultima saptamana, o rugaciune comuna in fata spitalului, intalniri-protest in fata Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita si grupuri de discutie in mediul online, ocazii in care au cerut „sa se faca dreptate” in acest caz, apreciind ca varianta prezentata anchetatorilor de concubina si de cei doi suspecti retinuti nu este cea reala.

De altfel, protestatarii au anuntat, pe o retea de socializare, ca se vor aduna si sambata seara, incepand cu ora 18,30, in fata Palatului de Justitie din municipiul Bistrita.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Decizie majora privind contractele de munca. ICCJ a stabilit ca termenul de preaviz incepe sa curga din ziua urmatoare comunicarii notificarii de preaviz

Termenul de preaviz incepe sa curga din ziua urmatoare comunicarii notificarii de preaviz si se…

24 de minute ago

Candidat PSD, retinut de DGA dupa ce a incercat sa mituiasca doi politisti cu 3.000 de lei

Un fost primar al comunei Pogana, Marcel Gifu, actual candidat PSD pentru un nou mandat…

19 minute ago

Este oficial: Rusia a declansat un razboi electronic de bruiaj pe teritoriul Romaniei, afectand semnalele GPS din Moldova din Dobrogea

Rusia a declansat un razboi electronic nu doar in partea de nord a continentului, vizand…

2 ore ago

„Marea conventie patriotica” de la Madrid. Principalele declaratii ale liderilor extremei drepte: „Patriotii sa ocupe Bruxelles-ul”

Lideri internationali de extrema dreapta, printre care Marine Le Pen din Franta, Viktor Orban din…

35 de minute ago

„Nu voi mai bea niciodata apa de la robinet”. Zeci de persoane din Marea Britanie s-au imbolnavit dupa ce au baut apa contaminata cu un mic parazit

Cel putin 46 de persoane din Brixham (Marea Britanie) si zone invecinate au fost confirmate…

2 ore ago