Cei patru astronauti pe care India ii va trimite in spatiu. Cei patru sunt deja eroi in tara lor, este prima misiune spatiala indiana cu echipaj

externe

Astronauti India

Prim-ministrul Narendra Modi a anuntat marti numele celor patru astronauti care vor zbura pe orbita joasa a Pamantului in cadrul misiunii Gaganyaan a Organizatiei Indiene de Cercetare Spatiala (ISRO), care va fi prima misiune spatiala indiana cu echipaj. Premierul a facut acest anunt in timp ce a vizitat Centrul spatial Vikram Sarabhai din Thiruvananthapuram, Kerala.

Capitanul Prashanth Balakrishnan Nair, Angad Prathap, Ajit Krishnan si Shubanshu Shukla au fost selectati pentru a fi astronautii primei misiuni cu echipaj in spatiu a Indiei. Toti  fac parte din cadrul Fortelor Aeriene Indiene (IAF) si au o vasta experienta ca piloti de testare, scrie Indian Express.

Nair este din orasul Nenmara din Palakkad, potrivit publicatiei in limba malayalam Mathrubhumi, si s-a alaturat Fortelor Aeriene in 1999, dupa ce a obtinut o diploma in inginerie la Colegiul NSS, care se afla tot in Palakkad.

Cei patru astronauti au urmat un curs de pregatire la centrul de pregatire a astronautilor al agentiei spatiale din Bengaluru. Selectia astronautilor a avut loc la Institutul de Medicina Aerospatiala al IAF. Doar trei dintre ei vor merge in cele din urma in spatiu ca parte a misiunii Gaganyaan.

ISRO si Glavkosmos (o filiala a agentiei spatiale ruse Roscosmos) au semnat un memorandum pentru formarea a patru astronauti in iunie 2019. Cei patru astronauti s-au antrenat la Centrul de pregatire a cosmonautilor Iuri Gagarin din Rusia din februarie 2020 pana in martie 2021.

Agentia spatiala americana NASA va pregati, de asemenea, un astronaut indian pentru o misiune pe Statia Spatiala Internationala pana la sfarsitul anului 2024, a declarat administratorul agentiei, Bill Nelson, in timpul unei vizite la Delhi in 2023.

Misiunea Gaganyaan va demonstra capacitatea Indiei de a efectua zboruri spatiale cu echipaj uman prin lansarea unor astronauti pe o orbita situata la 400 de kilometri deasupra Pamantului pentru o misiune de trei zile. Dupa aceea, acestia vor fi adusi inapoi pe Pamant in conditii de siguranta printr-o aterizare in apele indiene.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: