Cei sase adolescenti francezi care au decapitat un profesor in 2020, au fost condamnati la inchisoare cu suspendare

externe

Un tribunal francez a condamnat, vineri, sase adolescenti in legatura cu decapitarea in 2020 a profesorului de istorie Samuel Paty (foto), a carui asasinare a socat tara, potrivit Reuters.

Tinerii au fost condamnati la pedepse de la 14 luni de inchisoare cu suspendare, sase luni de inchisoare cu executare pana la purtarea bratarilor electronice.

Profesorul le-a aratat elevilor sai caricaturi cu profetul Mahomed in cadrul unui curs despre libertatea de exprimare, infuriind parinti musulmani. Majoritatea musulmanilor evita reprezentarile profetilor, considerandu-le a fi blasfemii.

Printre cei sase condamnati se numara si o adolescenta care le-ar fi spus parintilor ei ca Paty le-a cerut elevilor musulmani sa paraseasca sala inainte de a arata caricaturile.

Instanta a gasit-o vinovata de acuzatii false si comentarii calomnioase, intrucat s-a stabilit ca ea nu se afla in clasa la momentul respectiv.

Ceilalti adolescenti au fost gasiti vinovati de participarea la o conspiratie criminala premeditata si la pregatirea unei ambuscade.

Paty, in varsta de 47 de ani, a fost ucis in fata scolii, intr-o suburbie din Paris, de un tanar in varsta de 18 ani de origine cecena, care a fost impuscat de politie la scurt timp dupa atac.

Instanta i-a gasit vinovati ca l-au indicat pe profesor criminalului.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: