Cel care l-a turnat pe Darius Valcov a fost promovat de Grindeanu ca secretar de stat. A incasat o spaga uriasa in numele lui Valcov

news

Catalin Rotea, martor denuntator in dosarul lui Darius Valcov, fost ministru al Finantelor in Guvernul Ponta, a fost numit de premierul Grindeanu in functia de secretar de stat la Ministerul Dezvoltarii.

Catalin Rotea a fost seful de cabinet al fostului senator Valcov. Ulterior, a ajuns sa fie martor denuntator intr-unul dintre cele doua dosare de coruptie in care este implicat Darius Valcov. Acesta ar fi pretins unui om de afaceri, prin intermediul lui Catalin Rotea, 10% din valoarea unui contract cu SC Compania de Apa Olt SA, aminteste hotnews.ro.

Darius Valcov a fost trimis in judecata, in 2015, sub control judiciar in doua dosare, pentru fapte de coruptie si luare de mita, unul pentru fapte de coruptie aflat la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) si pentru luare de mita in alt dosar, aflat la Tribunalul Olt.

In cel de-al doilea dosar, in care Catalin Rotea are calitatea de martor denuntator, Darius Valcov este acuzat ca, in calitate de primar al municipiului Slatina, a primit diferite sume de bani de la oameni de afaceri pentru derularea unor contracte intre Primaria Slatina si firmele detinute de afaceristi. Contractele vizeaza reabilitarea termica a unor blocuri, reabilitarea centrului istoric al municipiului Slatina, extinderea si reabilitarea retelelor de apa si canalizare in judetul Olt.

Potrivit publicatiei Gazeta de Sud, rechizitoriul DNA, pe baza caruia l-au trimis pe Darius Valcov in judecata, in cel de-al doilea proces de coruptie, arata si implicarea lui Catalin Rotea.

„In vara anului 2014, ulterior semnarii contractului nr. 9022/23.07.2014, dar inainte de data de 27.08.2014, cand a fost emisa factura nr. 9805252, Valcov Darius Bobdan i-a pretins lui Paduraru Sorin Alexandru, reprezentantul SC CONDOR PADURARU SRL, prin intermediul lui Rotea Catalin Stefan, 10% din valoarea sumelor, fara TVA, ce urma sa fie incasate de SC CONDOR PADURARU SRL, in urma incheierii contractului cu SC Compania de Apa Olt SA, respectiv 1.700.000 de lei, in schimbul interventiei sale pe langa factori de decizie din cadrul SC Compania de Apa Olt SA, pentru ca societatea pe care o reprezenta sa primeasca banii la timp si a primit de la Paduraru Sorin Alexandru, prin intermediul lui Susala Lucian Petrut si Rotea Catalin Stefan, suma de 1.700.000 de lei in doua transe, 1.500.000 de lei in luna septembrie 2014 si 200.000 de lei in luna februarie 2015”, se arata in rechizitoriu, potrivit Gazetei de Sud.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: