Cel mai amplu studiu pe coronavirus: peste 20.000 de pacienti din peste 200 de spitale. Principalele cinci simptome

news

The British Medical Journal a dat publicitatii rezultatele unui amplu studiu realizat in Marea Britanie, in care au fost incluse observatii obtinute in urma tratarii a peste 20.000 de pacienti din 208 spitale.

Studiul, realizat pe parcursul a doua luni si jumatate, arata ca sunt patru factori principali de risc in legatura cu agravarea situatiei bolnavilor de COVID-19: varsta, sexul, greutatea si bolile deja prezente.

Astfel, varsta medie a pacientilor care au ajuns in spitale cu simptome grave este de 73 de ani. 60% dintre acestia sunt barbati. Bolile care s-au agravat cel mai des in urma infectarii cu coronavirus sunt diabetul si cele de rinichi.

Studiul arata ca „varsta inaintata, sexul barbatesc si comorbidati care includ boli cronice de inima, afectiuni ale rinichilor, ale ficatului si obezitatea sunt asociate cu un risc mare de mortalitate”.

Studiul mai scoate in evidenta si care sunt cele mai frecvente cinci simptome in cazul infectarii cu coronavirus: tuse, febra, dificultati de respiratie, oboseala si stari de confuzie.

 

 

 

Mai mult despre:

Comentarii: