Cel mai batran caine din lume are aproape 31 de ani si traieste in Australia

life

In urma cu doar doua saptamani, Spike, un metis de chihuahua in varsta de 23 de ani din Ohio, a fost numit cel mai batran caine in viata. Acum, insa, a fost detronat de Bobi, un ciobanesc portughez care, la varsta de 30 de ani si 268 de zile, a intrat in Cartea Recordurilor (GWR) drept cel mai batran caine in viata din lume si cel mai batran caine care a trait vreodata, informeaza CNN.

Bobi, un caine Rafeiro do Alentejo, o rasa de caine de aparare sau ciobanesc, si-a dublat speranta de viata, de 12 pana la 14 ani, potrivit unui comunicat al GWR.

Astfel, cainele, care si-a petrecut intreaga viata cu familia Costa in satul Conqueiros, din Leiria, vestul Portugaliei, a doborat un record vechi de aproape un secol detinut de Bluey, un cainele australian, care a trait 29 de ani si 5 luni intre 1910 si 1939.

Se crede ca un alt caine australian, Chilla, a trait pana la varsta de 32 de ani si 3 zile (pana pe 8 martie 1983), insa acest lucru nu a fost verificat.

Varsta lui Bobi a fost confirmata de Serviciul Medical Veterinar din Leiria si SIAC, o baza de date pentru animale de companie autorizata de guvernul portughez.

„Bobi a fost un luptator in toti acesti ani, doar el stie cum a reusit lucrul acesta, nu trebuie sa fie usor, pentru ca durata de viata a unui caine obisnuit nu este atat de mare si daca ar vorbi, doar el ar putea explica acest succes”, a declarat proprietarul cainelui, Leonel Costa, care avea doar 8 ani cand s-a nascut Bobi, pe 11 mai 1992.

Familia Costa este obisnuita cu cainii longevivi. Potrivit GWR, mama lui Bobi, Gira, a trait pana la varsta de 18 ani, iar un alt caini al familiei, Chicote, a trait 22 de ani. Asadar, Costa, care inca spera ca Bobi sa mai poata avea cativa pui intr-o zi, a spus ca nu s-a gandit niciodata sa-l inregistreze ca cel mai batran caine vreodata cand a aplicat pentru cel mai vechi titlu de caine viu.

Dar Bobi era cat pe-aci sa nu supravietuiasca. Atunci cand el si cei trei frati ai sai s-au nascut, tatal lui Costa a decis ca aveau deja prea multe animale si a hotarat sa scape de pui. Cu toate acestea, cateva zile triste mai tarziu, Costa si fratele sau l-au gasit pe Bobi in viata, ascuns in siguranta sub o gramada de busteni. Copiii au tinut secreta existenta puiului pana cand acesta a deschis ochii.

Costa atribuie longevitatea animalului sau de companie, in parte, „mediului calm si pasnic” in care a crescut, dar si faptului ca ii place mancarea gatita.

La batranete, Bobi a devenit mai putin aventuros. Merge greoi si uneori se ciocneste de obiecte, deoarece nu mai vede bine. Ii place sa traga un pui de somn dupa masa si isi petrece cea mai mare parte a timpului in curtea din spate alatui de cele patru pisici.

Cainele a trecut printr-o „sperietura” in 2018, cand a ajuns la veterinar in urma unor probleme de respiratie. Cu toate acestea, vizitele regulate la medicul veterinar „au aratat intotdeauna ca se descurca bine pentru varsta lui”, a spus Costa.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: