externe

Cel mai bine inarmati fermieri din lume. Politia din Ucraina le-a confiscat 11 tancuri, 2 blindate si 8 mitraliere

Politia din Ucraina a  confiscat 11 tancuri si alte arme de la civili in regiunea Poltava, anunta Kiev Independent.

„In 30 de zile de razboi total al Rusiei impotriva Ucrainei, politia din regiunea Poltava a confiscat 30 de echipamente militare detinute ilegal, inclusiv 11 tancuri, 2 vehicule blindate, 8 mitraliere si 5 pusti”, mentioneaza publicatia ucraineana.

Citeste si:  Tancurile capturate nu trebuie declarate Fiscului, anunta Kievul: „Continuati sa aparati Patria, trofeele de lupta nu trebuie declarate”

Agentia Nationala pentru Protectia impotriva Coruptiei (NAPC) din Ucraina a anuntat insa recent ca tancurile si alte echipamente rusesti capturate nu trebuie declarate, a informat Interfax.

„Ati capturat un tanc rusesc sau un transportor blindat de trupe si sunteti ingrijorat de modul in care trebuie sa-l declarati? Pastrati-va calmul si continuati sa aparati Patria! Nu este necesar sa declarati tancurile rusesti capturate si alte echipamente, deoarece costul acestora … nu depaseste 100 de salarii de subzistenta (248.100 UAH)”, a declarat serviciul de presa al NAPC.

De asemenea, in acest caz, nu este necesar sa se prezinte in termen de 10 zile rapoartele privind modificarile semnificative ale statutului proprietatii.

„Vorbind dupa litera legii, trofeele de lupta nu sunt supuse reflectarii in declaratie din urmatoarele motive: acestea au fost dobandite nu ca urmare a incheierii oricarui tip de tranzactie, ci in legatura cu agresiunea pe scara larga a Federatiei Ruse din 24 februarie 2022 impotriva statului ucrainean independent si suveran, ca o continuare a atacului insidios al Federatiei Ruse asupra Ucrainei lansat in 2014.

Datorita curajului si victoriei aparatorilor statului ucrainean, echipamentul militar inamic ajunge de obicei la dumneavoastra deja distrus si dezactivat, ceea ce face imposibila evaluarea acestuia in conformitate cu Legea privind evaluarea proprietatii, a drepturilor de proprietate si a activitatilor profesionale de evaluare in Ucraina. Prin urmare, este, de asemenea, imposibil sa afli cat costa astfel de bunuri”, a declarat NACP.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Atac rusesc cu drone asupra Kievului si Odesei. Ucrainenii au lovit Sevastopolul duminica dimineata

Potrivit fortelor aeriene ucrainene, zonele afectate au inclus Kievul, regiunea Vinita din sud-vestul capitalei, regiunea…

O oră ago

Cheltuielile militare ajuta la cresterea economica a Rusiei. Crestere de 5,4% in primul trimestru al anului 2024

Economia Rusiei a crescut cu 5,4% in primul trimestru al anului 2024, arata statisticile oficiale…

7 minute ago

SUA instaleaza un numar record de 5 milioane de instalatii solare si isi propune 10 milioane pana in 2030

Un comunicat publicat de Asociatia Industriilor de Energie Solara (SEIA) sustine ca SUA a depasit…

8 minute ago

Un nou summit in format Ramstein va avea loc luni. Reuniune a ministrilor Apararii aliati privind sprijinul militar pentru Ucraina

Urmatorul summit in "format Ramstein" al Grupului de contact pentru aparare din Ucraina (UDCG) va…

55 de minute ago

Traficanti de droguri de mare risc, retinuti in Bistrita. Unul dintre ei este acuzat si de viol asupra unei persoane minore

Politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Bistrita-Nasaud, impreuna cu procurorii Directiei de Investigare a…

2 ore ago

Regele Charles al III-lea va participa la ceremoniile prilejuite de aniversarea a 80 de ani de la „Ziua Z”, in Franta

Regele Charles al III-lea intentioneaza sa calatoreasca, luna viitoare, in Franta pentru ceremoniile care vor…

2 ore ago