Cel mai bogat om din Rusia ii transmite disperat lui Putin: „Nu ne duceti inapoi in 1917”

externe

Cel mai bogat om de afaceri din Rusia a avertizat Kremlinul impotriva confiscarii activelor companiilor care au fugit in urma invaziei din Ucraina, afirmand ca o astfel de masura ar duce tara inapoi cu peste 100 de ani.

Vladimir Potanin, presedintele gigantului metalurgic Norilsk Nickel (NILSY) si cel mai mare actionar al acestuia, a declarat ca Rusia risca sa se intoarca la zilele tumultoase ale revolutiei din 1917 daca va tranti usa in fata companiilor si investitorilor occidentali. El a indemnat guvernul rus sa procedeze cu extrema prudenta in ceea ce priveste confiscarea activelor.

„In primul rand, ne-ar duce inapoi cu o suta de ani, in 1917, iar consecintele unui astfel de pas – neincrederea globala a investitorilor fata de Rusia – le vom experimenta timp de multe decenii”, a declarat el intr-un mesaj postat joi pe contul de Telegram al Norilsk Nickel, citat de CNN.

„In al doilea rand, decizia multor companii de a suspenda operatiunile din Rusia este, as spune, de natura oarecum emotionala si este posibil sa fi fost luata ca urmare a unei presiuni fara precedent asupra lor din partea opiniei publice din strainatate. Asa ca, cel mai probabil, se vor intoarce. Si, personal, as pastra o astfel de oportunitate pentru ei”, a adaugat el.

Potanin este cel mai bogat miliardar din Rusia si valoreaza in continuare aproximativ 22,5 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg, in ciuda faptului ca a pierdut aproximativ un sfert din avere in acest an, in urma prabusirii actiunilor Norilsk Nickel.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: