„Cel mai cautat whisky scotian” va fi scos la licitatie luna viitore

life

O sticla cu ceea ce Sotheby’s numeste „cel mai cautat whisky scotian” va fi scoasa la licitatie luna viitoare, si este estimata sa aduca pana la 1,2 milioane de lire sterline, a anuntat joi casa de licitatii, citata de AP.

Sticla de single malt, veche de 96 de ani, de la distileria Macallan Adami 1926, va fi scoasa la licitatie la Londra pe 18 noiembrie, cu un pret estimat de peste 750.000 de lire sterline. Licitarea in avans va incepe la 1 noiembrie.

O versiune a Macallan 1926 a fost vanduta de Sotheby’s in 2019 pentru 1,5 milioane de lire sterline, un record pentru o sticla de vin sau de bautura spirtoasa. Aparitia a trei variante diferite ale whisky-ului la licitatii in 2018 si 2019 a dus la doborarea recordului de trei ori.

„Macallan 1926 este singurul whisky pe care fiecare casa de licitatii vrea sa-l vanda si fiecare colectionar doreste sa-l detina”, a declarat Jonny Fowle de la Sotheby’s. „Sunt extrem de incantat sa aduc o sticla la o licitatie Sotheby’s pentru prima data de cand am stabilit recordul acum patru ani”, a adaugat el.

Dupa ce au fost invechite in butoaie de sherry peste sase decenii, doar 40 de sticle de The Macallan 1926 au fost imbuteliate, facandu-le cele mai vechi ale distileriei.

Sotheby’s a spus ca unele dintre cele 40 de sticle au fost oferite clientilor Macallan, pana la 14 dintre ele fiind decorate cu emblematica eticheta Fine and Rare a lui Macallana. Douasprezece sticle, inclusiv cea vanduta luna viitoare, au avut etichetele concepute de pictorul italian Valerio Adami.

Sticla scoasa la vanzare este prima care a fost reconditionata de catre distilerie inainte de licitatie. Aceasta a inclus inlocuirea dopului si aplicarea de adeziv nou pe colturile etichetelor.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: