Cel mai important baron PSD intoarce armele impotriva lui Dragnea. Numeroase organizatii PSD s-au razvratit impotriva sefului partidului

politica

Prim-vicepremierul Paul Stanescu, cel mai influent dintre baronii PSD, a intors armele impotriva lui Liviu Dragnea si ii solicita acestuia sa faca un pas in spate, informeaza jurnalisti de la hotnews.ro si g4media.ro.

Ambele publicatii scriu, citand surse din PSD, ca sunt cel putin 15 organizatii locale care s-au razvratit impotriva lui Dragnea.

„Cel mai periculos adversar intern pentru Liviu Dragnea este fostul sau prieten, partener de invarteli si vecin de judet, Paul Stanescu. Toate informatiile obtinute de G4Media.ro in ultima saptamana indica faptul ca baronul de Olt, ajuns intre timp vicepremier, i-a cerut liderului PSD sa se retraga timp de un an de la varful partidului in ajunul ultimei sedinte CEX.

Cum Dragnea refuza sa faca pasul inapoi, Stanescu pare decis ridice partidul impotriva liderului sau. Tabara nemultumitilor ar numara in prezent circa 15 lideri de filiale, printre care si Gabriela Firea, cea mai vocala dintre toti. Oricat de convingatoare doreste sa fie, primarul Capitalei nu pare sa se bucure de prea multa sustinere interna”, scrie Tapalaga pe g4media.ro.

Care sunt motivele supararii lui Stanescu? „Faptul ca Ministerul Dezvoltarii a transmis public informatiile despre protocolul incheiat intre Dragnea si SRI nu i-au picat foarte bine liderului PSD, in plin razboi declarat ‘statului paralel’. Dragnea l-a ironizat atunci pe Stanescu pentru excesul de legalitate, insa tensiunile se acumulasera deja, iar pana la ruptura n-a mai fost decat un mic pas. Cert este ca Stanescu a trecut la confruntarea directa, chiar daca acest conflict inca nu este vizibil pentru publicul larg, alegand sa poarte batalia in subteranele partidului. (…) Pana la urmatorul CEX, Stanescu si Firea spera sa stranga in jurul lor masa critica necesara debarcarii liderului PSD, concep scrisori si planuri de atac, dar sunt doar cateva moduri prin care liderul PSD poate fi dat jos”, mai spune Tapalaga.

Jurnalistii de la hotnews.ro au aflat si care sunt organizatiile care au inceput sa i se opuna lui Liviu Dragnea.

„Mai multi lideri PSD intentioneaza sa-i ceara lui Dragnea, in viitoarea sedinta a Comitetului Executiv, sa faca un pas in spate iar partidul sa aiba o conducere colectiva. Sursele citate sustin ca Paul Stanescu, Mihai Badalau si Mihai Tudose sunt cei care poarta discutii cu liderii din teritoriu pentru a creea o opozitie puternica in interiorul partidului. Acestia s-ar baza pe sustinerea, pana in prezent, a 15 organizatii judetene printre care se numara: Olt, Arges, Giurgiu, Braila, Ilfov, Dambovita, Prahova, Vrancea, Vaslui, Buzau, Constanta, Caras Severin si Timis.

De precizat ca Liviu Dragnea are in prezent sprijinul organizatiilor judetene Dolj, Gorj, Teleorman, Valcea, Ialomita, Neamt, Bacau, Maramures, Satu Mare, Sibiu, Cluj, Brasov, Covasna, Harghita, Alba, Arad si doua organizatii de Sector din Bucuresti (sector 5 Daniel Florea si sector 6 Gabriel Mutu)”, informeaza hotnews.ro.

Comentarii: