Categories: pagina verde

Cel mai inalt zgarie-nori din Tokyo, Azabudai Hills, ar putea atrage 30 de milioane de vizitatori pe an

Considerat de specialistii in imobiliare drept un „oras in oras”, Azabudai Hills este cel mai inalt turn locuit din Japonia, conform AFP. Azabudai Hills are 330 de metri inaltime si a fost inaugurat la Tokyo. In el urmeaza sa munceasca 20.000 de angajati si sa locuiasca 3.500 de persoane, a anuntat, ieri, grupul imobiliar japonez Mori Building, care spera ca turnul sa atraga peste 30 de milioane de vizitatori pe an. Japonia este insa departe de a atinge „varfurile” zgarie-norilor din alte parti ale Asiei si Orientului Mijlociu.

Unul dintre motive este riscul foarte mare de seisme in arhipelagul nipon, care obliga constructiile foarte inalte sa respecte norme extrem de stricte si sa fie dotate, de exemplu, cu o baza larga, care sa-i asigure stabilitate. De aici si aspectul adesea masiv al zgarie-norilor japonezi.

Azabudai Hills depseste in inaltime un alt zgarie-nori din Osaka (cladirea Abeno Harukas), in vestul Japoniei, insa nu ar urma sa ramana prea mult timp cel mai inalt imobil din tara. Torch Tower, inalt de 390 de metri, urmeaza sa fie finalizat in 2027-2028, la Tokyo. In capitala japoneza se afla una dintre cele mai inalte structuri din lume, Tokyo SkyTree, un turn nelocuit, insa, cu o inaltime de 634 de metri, inaugurat in 2012.

Urmareste-ne si pe:
Flavius Iancu

Share
Published by
Flavius Iancu

Recent Posts

Spania se declara „jignita” de declaratiile presedintelui Argentinei si isi retrage ambasadorul de la Buenos Aires: „Cuvinte extrem de grave”

Spania a anuntat duminica rechemarea ambasadoarei sale din Argentina, dupa ce presedintele ultra-liberal argentinian, Javier…

6 ore ago

Basescu: „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o figura de prostalaul Europei”

Fostul presedinte Traian Basescu a afirmat ca „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o…

5 ore ago

Miting cu Clotilde Armand in Piata Victoriei: „Suntem multi. Marcele, suntem hotarati sa te trimitem inapoi la covrigarie”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a organizat duminica un mars pana in Piata Victoriei. Ea…

7 ore ago

Arsenal in casele unor interlopi din Rosiori de Vede: macete, topoare, sabii. 11 barbati au fost retinuti

Politistii au descoperit, duminica, in timpul unor perchezitii in locuintele unor interlopi locali un intreg…

7 ore ago

„Piedone pierde in mod cert Bucurestiul, pierde si Sectorul 5, in proportie de 90%, si iese din politica” – fost ministru PSD

Miron Mitrea, fost ministru PSD, sustine ca Cristian Popescu Piedone nu are nicio sansa sa…

8 ore ago