life

Cel mai lung drum din lume care poate fi strabatut pe jos: 22.387 km. 561 de zile de mers pe jos, 8 ore pe zi

Cel mai lung drum din lume pe care se poate merge pe jos este de la Cape Town (Africa de Sud) la Magadan (Rusia). Nu este nevoie de avioane sau barci, exista poduri. Sunt 22.387 de kilometri  si dureaza 4.492 de ore de mers. Ar insemna 187 de zile de mers pe jos fara oprire, sau 561 de zile de mers pe jos 8 ore pe zi. De-a lungul traseului, treci prin 17 tari, prin sase fusuri orare si prin toate anotimpurile anului.

Cautati o vacanta de mers pe jos distractiva pentru a va pune din nou in forma? Iata o provocare.

Intinzandu-se pe o distanta de 22.387 km, de la Cape Town in Africa de Sud pana la Magadan in Rusia, acest traseu ar putea fi cea mai lunga plimbare din lume.

Traseul nu necesita zboruri, feriboturi sau alte traversari cu barca: doar drumuri deschise si poduri. Traseul il duce pe calator pana in Africa, trecand prin Canalul Suez, prin Turcia, Asia Centrala si prin Siberia pana la Magadan.

Potrivit brilliantmaps, calatoria ar dura 4.492 de ore de mers pe jos, ceea ce inseamna 187 de zile.

Haideti sa aruncam o privire mai atenta asupra catorva dintre obiectivele turistice pe langa care ati avea placerea sa treceti in timpul turului dumneavoastra prin 16 tari:

Africa de Sud: Muntele Table

Incepeti plimbarea proaspata si plina de energie cu o plimbare de incalzire la celebrul Table Mountain din Cape Town. Amplasat in Parcul National Table Mountain, muntele este recunoscut instantaneu pentru forma sa distincta si pentru formatiunile de nori  care ii imbratiseaza varful.

Ascensiunea pana in varf dureaza aproximativ 2-3 ore de mers pe jos si este rasplatita cu privelisti spectaculoase ale Cape Town si ale coastei de sud.

Botswana – Turul de safari

In timp ce va aflati in Botswana, de ce sa nu mergeti la un tur de safari pentru a vedea o parte din incredibila fauna salbatica a Africii? Parcul National Chobe si Delta Okavango sunt doua dintre cele mai spectaculoase parcuri nationale din Botswana, pline de elefanti, lei, girafe, bivoli si zebre. De la cabane de lux din lemn la statiuni spa, exista o multime de oportunitati de a va relaxa si de a va destinde dupa primele 6 saptamani de mers pe jos!

Zambia – Cascada Victoria

Aceasta cascada situata pe raul Zambezi, la granita dintre Zambia si Zimbabwe, este cea mai mare cascada din lume, cu o latime de 1.708 m. Vizitatorii pot inota in piscinele naturale din varf, desi, din cauza apropierii de margine, nu este pentru cei slabi de inima! De la Gaborone, in Botswana, pana la Victoria Falls, este o portiune frumoasa si usoara de 22 de zile.

Egipt – Marea Piramida din Giza

Cat de jenant ar fi daca ati face o plimbare de peste 20.000 km si ati uita sa vedeti ultima minune a lumii? Fiind ultima minune clasica ramasa din lume, piramidele sunt o vizita obligatorie pentru toata lumea la un moment dat in viata lor. Ce se poate spune despre ele? Fie ca a fost vorba de extraterestri sau pur si simplu o munca de nedescris a sclavilor, geniul matematic pur si simplu al piramidelor si numeroasele mistere care inconjoara pasajele lor interioare sunt legendare. Sper ca ati luat destule gustari pentru drum, deoarece aceasta portiune va va lua un numar impresionant de 181 de zile (6 luni).

Iordania – Petra

Doar o portiune usoara acum, dupa aceasta calatorie. De la o minune la alta, trebuie sa faceti o excursie la Petra atunci cand treceti prin Iordania. Situat in sudul tarii, acest sit arheologic este remarcabil de bine conservat si contine faimosul templu Al-Khazneh (Trezoreria), o cladire ornamentata taiata direct in roca de gresie. Considerat a fi fost mausoleul regelui nabatean Aretas al IV-lea, acesta este cea mai populara atractie turistica din Iordania si este recunoscut in filme precum Indiana Jones si ultima cruciada si Aventurile lui Tintin. De la Piramide la Petra, veti fi pe drum timp de doar 2 saptamani.

Turcia – Lacul Van

Urmatoarea oprire, de ce sa nu aruncati o privire la frumusetea naturala nebanuita a Lacului Van din Turcia? Cu trasee pitoresti de mers pe jos in jurul lacului si o multime de hoteluri izolate in care sa va cazati, acesta este un loc perfect pentru a va relaxa si a absorbi o istorie fascinanta. De la regatele armenesti la cucerirea mongola, lacul se afla in inima unora dintre cele mai mari imperii din lume. Are chiar si propriul sau echivalent al Monstrului din Loch Ness: Monstrul din Lacul Van. Aceasta portiune va va lua 5 saptamani.

Georgia – Tbilisi

Ultima ta oprire inainte de Rusia este Georgia, asa ca bucura-te de un pic de ragaz urban in frumoasa capitala Tbilisi (un loc popular pentru nomazii digitali). Cu orasul sau vechi pietruit si case cu acoperisuri rosii, orasul este minunat de pitoresc si se cuibareste sub prezenta impunatoare a Narikala, o fortareata din secolul al IV-lea. Plimbati-va prin oras, admirand bisericile sale istorice, cladirile art nouveau si blocurile sovietice. Cu o astfel de amestecatura de stiluri, istoria complexa a acestei tari putin vizitate se regaseste in arhitectura orasului. Din Van, calatoria dureaza 16 zile.

Rusia

Ei bine, ati ajuns in Rusia, dar, din pacate, calatoria este departe de a se incheia. Pe masura ce inaintati spre nord-est, temperaturile scad, peisajul devine din ce in ce mai arid, iar satele primitoare in care sa va opriti si sa va odihniti devin din ce in ce mai indepartate. Cu 253 de zile de calatorie (8 luni) in Rusia, veti avea cu siguranta o experienta unica privind obiceiurile, ciudateniile si diversitatea acestei natiuni uriase. Faceti provizii de vodca pentru drum (s-ar putea sa aveti nevoie de ea ca plata atunci cand va veti gasi ratacit in stepa siberiana) si mult noroc.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a prezentat primul sau portret oficial de la incoronare

Regele Marii Britanii, Charles al III-lea, a prezentat oficial primul sau portret finalizat de la…

14 minute ago

Vladimir Putin sustine planul de pace propus de China in Ucraina, afirmand ca Beijingul a inteles ce se afla in spatele crizei

Intr-un interviu publicat miercuri dimineata de presa rusa si citat de Reuters, presedintele rus Vladimir…

29 de minute ago

Majoritatea americanilor cred ca Donald Trump este vinovat in procesul platilor ascunse pentru actrita porno Stormy Daniels si ca trebuie sa mearga la inchisoare

Pentru prima data, un nou sondaj Yahoo News/YouGov arata ca o majoritate a americanilor (52%)…

44 de minute ago

Marcel Ciolacu sfideaza realitatea: „Nu a fost Gabriela Firea implicata in azilele groazei. Imaginile nu erau din Voluntari, ci din alta comuna”

Invitat intr-o emisiune la Digi24, premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre campania electorala din Bucuresti,…

59 de minute ago

Cel putin 16 persoane decedate in Peru, dupa ce un autobuz s-a prabusit intr-o prapastie din Anzi

Cel putin 16 persoane si-au pierdut viata marti in Peru, cand un autobuz s-a rostogolit…

O oră ago

Amenintare iminenta? Taiwanul sustine ca ar fi detectat 45 de avioane de lupta si sase nave chineze in apropierea insulei

Armata Taiwanului a detectat 45 de avioane si sase nave chineze in jurul insulei, a…

O oră ago