Cel mai lung pod pietonal din lume a fost inaugurat in Cehia. Ajunge pana la 95 de metri deasupra solului

externe

Cel mai lung pod pietonal suspendat din lume, construit deasupra unei vai montane, a fost inaugurat pentru publicul general, vineri, in Republica Ceha, informeaza Reuters, citata de Agerpres.

„Am venit aici pentru ca ne place adrenalina”, a declarat Michaela Klestilova, una dintre persoanele care au pasit pe acest pod, ce are o lungime de 721 de metri si ajunge pana la 95 de metri deasupra solului in cel mai inalt punct al sau.

„Am venit pe jos pana aici si acum vrem sa ne primim recompensa”, a adaugat ea.

Denumit „Sky Bridge 721”, acest pod a avut nevoie de doi ani pentru a fi construit cu un buget de 200 de milioane de coroane (8,4 milioane de euro), fiind suspendat cu ajutorul a sase cabluri principale de sustinere si contine alte 60 de cabluri anti-vant.

El se afla la peste 1.100 de metri deasupra nivelului marii si face legatura intre doua creste montane din nord-estul Cehiei, la 200 de kilometri de Praga, in apropiere de granita cu Polonia.

Precedentul record mondial pentru un pod pietonal suspendat era detinut de Arouca Bridge din Portugalia, care are o lungime de 516 metri.

Constructia noului pod din Republica Ceha a fost insotita insa si de anumite critici.

Directorul regional al Agentiei Cehe pentru Conservarea Naturii, Michal Servus, a declarat pentru televiziunea ceha in aceasta saptamana ca podul pietonal a cauzat probleme in protejarea naturii din regiune si a schimbat peisajul zonei.

Oficialii spera insa ca „Sky Bridge 721” va stimula turismul local intrucat ofera o panorama deosebita asupra peisajului zonal.

„Pentru mine, este o priveliste minunata”, a declarat Michal Hofirek, unul dintre primii turisti care au pasit pe acest pod.

Mai mult despre:

Comentarii: