Cel mai mare partid de opozitie din Suedia cere trimiterea armatei in strada, pentru a stopa razboiul dintre bandele de infractori

externe

armata, Suedia, strazi, bande de infractori, violenta, crime

Cel mai mare partid de opozitie din Suedia a cerut joi guvernului sa desfasoare armata pentru a ajuta la oprirea razboiului intre bande, in urma caruia unsprezece persoane au fost impuscate mortal pana acum in aceasta luna si care a starnit indignarea cetatenilor si a politicienilor.

Doua persoane au fost ucise in impuscaturi separate in Stockholm miercuri, iar o femeie in varsta de 20 de ani, despre care se crede ca era un martor nevinovat, a fost ucisa cand o bomba a distrus o casa din Uppsala in primele ore ale zilei de joi.

„Aceasta nu este Suedia, nu asa ar trebui sa fie Suedia”, a declarat joi liderul social-democrat Magdalena Andersson intr-o conferinta de presa. Andersson, care a pierdut alegerile de anul trecut in parte din cauza faptului ca alegatorii au dezaprobat capacitatea guvernului sau de a combate criminalitatea, a cerut premierului sa schimbe legea pentru a permite armatei sa ajute politia in combaterea bandelor.

„Patrularea pe care o efectueaza politistii ar putea fi efectuata de militari. In plus, militarii au cunostinte tehnice cu care ar putea ajuta”, a declarat ea.

Politia estimeaza ca aproximativ 30.000 de persoane din Suedia sunt implicate direct sau au legaturi cu bandele de infractori. De asemenea, pe fondul sporirii imigratiei, violentele s-au extins din marile zone urbane in orase mai mici, unde infractiunile violente erau anterior un eveniment rar.

La inceputul acestei saptamani, doua persoane au fost impuscate mortal si alte doua au fost ranite cand un barbat inarmat a deschis focul intr-un bar din Sandviken. Cele 11 decese prin impuscare din aceasta luna fac din septembrie cea mai mortala luna din decembrie 2019.

„Conflictele criminale din Suedia reprezinta o amenintare serioasa la adresa sigurantei si securitatii tarii”, a declarat comisarul national de politie Anders Thornberg intr-un comunicat.

Ministrul justitiei, Gunnar Strommer, a declarat pentru postul de televiziune TV4 ca guvernul este pregatit sa sprijine politia, dar ca nu exista planuri de a desfasura armata. „Nu este pe ordinea de zi sa desfasuram armata. Trebuie sa gasim o solutie mai buna, sa construim in jurul politiei”, a declarat acesta.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: