Cel mai nou sondaj privind alegerile din Franta. La ce scor a reusit sa ajunga extremista Marine Le Pen

externe

Candidatul centrist la presedintia Frantei, Emmanuel Macron, este creditat pentru al doilea tur al alegerilor, din 7 mai, cu 61% intentii de vot fata de 39% pentru candidata extremei drepte Marine Le Pen, conform unei cercetari realizate intre 25 si 27 aprilie de Harris Interactive si Indeed pentru canalul LCP, transmite joi AFP, citata de Agerpres.

Intr-un precedent sondaj realizat duminica seara de catre Harris Interactive si Indeed, dupa anuntarea rezultatelor primului tur, Macron era creditat cu 64% intentii de vot pentru al doilea tur fata de 36% pentru Marine Le Pen.

Emmanuel Macron ar putea astazi sa conteze pe 69% din voturile alegatorilor candidatului socialist eliminat Benoit Hamon, in timp ce Marine Le Pen ar beneficia de 28% din voturile candidatului de dreapta iesit din competitie Francois Fillon, conform anchetei sociologice.

In schimb, 45% din votantii candidatului stangii radicale Jean-Luc Melenchon si 42% din cei ai lui Francois Fillon l-ar prefera pe Emmanuel Macron, potrivit aceleiasi surse.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: