Cel mai urat COSMAR al ISIS prinde viata. SUA si Rusia si-au UNIT fortele si au atacat unde doare mai tare

externe

Pentru prima data, Statele Unite si Rusia si-au unit fortele intr-un atac fara precedent. Avioanele celor doua armate au lovit un domeniu petrolier controlat de organizatia Stat Islamic la Raqqua, in estul Siriei.

Campul petrolier de la Raqqa reprezinta o sursa importanta de venit pentru jihadisti, arata Sunday Express. Maiorul american Michael Filanowski a confirmat presei distrugerea domeniului petrolier.

„Am atacat azi-noapte (duminica noapte – n.r.) rafinarii de petrol controlate de ISIS, centre de comanda si de control si legaturile de transport. Au fost vizate 26 de obiective si toate 26 au fost distruse. Acest lucru va avea un impact major asupra capacitatii lor de auto-finantare”, a declarat Filanowski citat de Al Arabiya.

Observatorul sirian pentru Drepturile Omului a confirmat distrugerea domeniului petrolier, a conductelor si a depozitelor.

In ciuda numeroaselor raiduri aeriene ale militarilor americani si ale celor rusi, este pentru prima data cand sunt bombardate rafinariile de petrol controlate de ISIS.

Generalul Andrey Kartapolov, adjunctul sef al Statului Major General al Rusiei, a anuntat ca avioanele rusesti au distrus un pod peste Eufrat, o cale importanta pentru transportul alimentelor dinspre Irak catre gruparea terorista in Siria.

Sambata, ministrul rus al Apararii a afirmat ca Moscova a distrus 70 de obiective ISIS in doar 24 de ore. In plus, rusii sustin ca au ucis pana acum si sute de jihadisti.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: