Cel putin 16 persoane decedate in Peru, dupa ce un autobuz s-a prabusit intr-o prapastie din Anzi

externe

autobuz, prabusit, prapastie, Peru

Cel putin 16 persoane si-au pierdut viata marti in Peru, cand un autobuz s-a rostogolit de pe sosea intr-o prapastie, in regiunea muntoasa Ayacucho, au anuntat autoritatile, citate de RFI.

Autobuzul calatorea de la Lima spre orasul Ayacucho cand s-a rostogolit peste parapetii de pe margina drumului, prabusindu-se in gol. Autobuzul transporta peste 40 de pasageri la inaltime in Anzi, unde astfel de tragedii nu sunt neobisnuite.

Un oficial din Ayacucho, Wiber Vega, a declarat reporterilor ca 13 cadavre au fost deja recuperate, iar alte trei nu au fost inca scoase de sub autobuz. „Da, avem 16 morti”, a spus el.

Vremea rea, inclusiv caderile de grindina, au intarziat recuperarea celorlalte cadavre, a adaugat Vega.

Accidentul a avut loc marti dimineata devreme, in timp ce autobuzul se deplasa dinspre Lima spre orasul Ayacucho, pe o portiune in zigzag a autostrazii Libertadores, a precizat Ministerul Sanatatii intr-un comunicat.

Astfel de accidente sunt frecvente in Peru din cauza soferilor care merg prea repede pe drumuri prost intretinute, printre alte probleme. La 30 aprilie, cel putin 25 de persoane au murit dupa ce un autobuz a cazut intr-o rapa in regiunea Cajamarca.

Peru a inregistrat un total de 3.138 de decese din cauza accidentelor rutiere in 2023, potrivit Ministerului Transporturilor. Saptezeci la suta dintre accidente sunt cauzate de factorii umani, cum ar fi incompetenta sau oboseala soferilor, potrivit datelor oficiale.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: