Cel putin TREI FRANCEZI printre autorii atentatelor de la Paris

externe

Parchetul belgian anunta ca au fost identificati alti doi dintre teroristii care vineri seara au ucis 129 de persoane si au ranit alte cel putin 300 de persoana la Paris. Potrivit AFP, ar fi vorba despre doi francezi cu resedinta la Bruxelles. Pana la aceasta ora a mai fost identificat si Omar Ismail Mostefai, tot francez.

„Doua automobile inmatriculate in Belgia au fost gasite la Paris” de catre anchetatorii francezi, „unul in apropierea (salii de concerte) Bataclan, iar altul langa (cimitirul) Pere Lachaise”, au explicat procurorii belgieni intr-un comunicat. Potrivit acestora „ancheta demonstreaza ca aceste doua vehicule au fost inchiriate la inceputul saptamanii in regiunea bruxelleza”.

„O persoana care a inchiriat unul din vehicule a facut obiectul unui control la Cambrai (nordul Frantei), la 14 noiembrie, ora 9.10, pe autostrada A2 in directia Belgiei. Masina controlata a fost apoi interceptata la Molenbeek-Saint-Jean ieri (sambata) dupa-amiaza”, adauga Parchetul federal, citat de Agerpres.

In total, sapte persoane au fost retinute incepand de sambata in Belgia in cadrul anchetei privind atentatele de la Paris, iar „unele dintre aceste persoane ar putea fi deferite judecatorului de instructie in orele urmatoare”, indica aceeasi sursa.

Omar Ismail Mostefai, cetatean francez in varsta de 29 de ani, nascut la Paris, este unul dintre cei trei teroristi kamikaze care au ucis vineri seara 89 de oameni in atacul comis la sala de concerte Bataclan din centrul capitalei Frantei. Omar Ismail Mostefai a fost identificat pe baza amprentelor prelevate de pe o bucata din degetul sau, gasita in sala de concerte, anunta AFP. Omar Ismail Mostefai s-a nascuta la Courcouronnes, o suburbie a Parisului, si ar fi calatorit cateva luni in Siria in perioada 2013-2014.

Omar Ismail Mostefai a fost condamnat in trecut pentru cateva infractiuni minore si se afla in evidenta serviciilor secrete franceze ca simpatizant islamist, insa nu era pus sub urmarire in vreun dosar.

Potrivit ultimului bilant oficial, 129 de persoane au murit si peste 350 au fost ranite in atentatele teroriste comise vineri seara, concomitent in mai multe zone din Paris.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: