Cele mai intalnite expresii din jocul de poker (P)

life

Daca esti pasionat de poker si vrei sa stii care sunt cele mai intalnite expresii din acest joc, iata un ghid in care vei gasi traducerile celor mai cunoscute.

Asadar, iata care sunt cele mai intalnite expresii din poker:

All-in – Una dintre cele mai populare expresii din poker. Se refera la momentul in care un jucator mizeaza toate jetoanele pe care le are in acel moment. In cazul in care pierde mana, el este eliminat de la masa. Expresia este atat de cunoscuta incat a fost adoptata in folclorul popular si este folosita si in alte domenii.

Add-on – In unele turnee sau jocuri exista si posibilitatea ca la un moment dat sa poti cumpara jetoane suplimentare. Ele marcheaza in mod obisnuit finalul perioadei in care se face rebuy.

Bankroll – Suma de bani de care un jucator beneficiaza in acel moment. Cu ea poate efectua pariuri si o poate imbunatati sau este, in acelasi timp, si suma maxima pe care o poate pierde. Practic, este bugetul pe care jucatorul trebuie sa il gestioneze.

Bad Beat – Apare in clipa in care o mana foarte valoroasa pierde in fata unei maini si mai valoroase. De fiecare data aceste maini sunt considerate foarte spectaculoase si fac deliciul celor neutri.

Buy-in – Suma pe care trebuie sa o achiti pentru a participa la o partida de poker sau la un turneu.

Drawing Hand – Mana cu mare potential, dar care este inca incompleta. Poti fi doar la o carte distanta de o chinta simpla sau chinta de culoare si astepti sa-ti surada norocul.

Fish – Aceasta expresie este folosita pentru a descrie jucatorii mai slabi de la masa. Sunt cei care joaca haotic de cele mai multe ori, care abia cunosc poker reguli, nu au o strategie de care sa se tina, fac pariuri ce nu isi au rostul sau blufeaza inutil. Ei sunt deliciul jucatorilor mai experimentati, care tot timpul ii cauta in momentul in care analizeaza adversarii. De multe ori sunt mine de aur pentru cei mai experimentati si sunt printre primii eliminati de la masa.

Fold – Aceasta este definitia actiunii prin care un jucator renunta la mana si nu mai poate lua nicio decizie in runda respectiva. Fold-ul se foloseste cand un jucator are carti proaste sau nu are incredere ca poate realiza o combinatie castigatoare.

Forced Bet – Defineste pariul obligatoriu din prima runda a partidei in jocuri de tip stud cum ar fi 7card Stud.

Freeroll – Un turneu cu premii la care jucatorii nu trebuie sa achite niciun buy-in (taxa de participare). Sunt o modalitate foarte buna pentru a te distra fara sa platesti nimic, sa-ti exersezi strategia si poate sa castigi premii importante. De multe ori, nu se ofera doar premii in bani, ci si posibilitatea de a juca la turnee mai importante.

Full House – Mana de poker alcatuita dintr-o pereche si trei carti de aceeasi valoare.

Heads-up – Partida de poker jucata in doi, in care se stabileste castigatorul. Astfel de partide sunt foarte spectaculoase, avand in vedere ca fiecare decizie poate avea un rol important.

Poker face – Incercarea de a-ti ascunde emotiile atunci cand joci poker live. Prin chipul pe care il faci le poti induce adversarilor impresia ca ai o carte buna si sa incerci un bluf. Sau poti parea nu foarte convins de cartile pe care le ai in mana, dar sa continui si sa iei potul. E o expresie foarte intalnita nu doar in poker. Face parte si din Oxford English Dictionary, iar cantareata Lady Gaga a lansat inclusiv o melodie ce are acest nume.

Rake – Jetoanele luate din pot la masa pentru gazduirea partidei. Este, oarecum, echivalentul unui comision pe care si-l ia cel care organizeaza partide de poker, fie ca vorbim despre un cazinou sau despre un club. De obicei sunt cateva procente mici.

Re-buy – Posibilitatea pe care o are un jucator ramas fara jetoane de a reintra in joc prin cumpararea unora noi.

Showdown – Apare in momentul in care toate pariurile au fost efectuate, iar in pot se mai afla cel putin doi jucatori. Toata lumea isi arata cartile, iar castigator este cel care are mana cea mai buna. Pot fi si mai multi castigatori la egalitate.

Stack – Suma de bani ce se afla pe masa de poker in jetoane.

Steal the pot – Asa cum ii spune si numele, practic furi potul prin realizarea unui bluf.

Table stakes – Suma de bani ce este disponibila la acel moment pe masa. E suma maxima ce poate fi castigata sau pierduta in acel pot.

Comentarii: