Cele mai simple si eficiente miscari de autoaparare in cazul unui atac. Cum sa-ti dobori repede agresorul – Video

life

Miscari simple de autoaparare in cazul unui atac sunt scoase in evidenta intr-o scurta filmare care a devenit virala pe retelele de socializare.

Miscarile pot fi puse in practica cu usurinta si pot veni de hac chiar si unui agresor inarmat cu un cutit.

Mai mult de un sfert dintre femeile cu varsta de sub 50 de ani la nivel mondial au fost victime ale violentei domestice comise de un partener de sex masculin, conform unui nou studiu realizat recent.

Potrivit studiului realizat pe baza a sute de cercetari, publicat in revista „The Lancet”, 27% dintre femeile cu varste cuprinse intre 15 si 49 de ani au fost victime ale violentei fizice si/sau sexuale comise de partenerul de viata.

Aproximativ una din sapte (13%) a afirmat ca acest lucru s-a intamplat in ultimul an – echivalentul a 492 de milioane de femei in intreaga lume.

Potrivit autorilor studiului, cel mai amplu realizat pana in prezent privind violenta impotriva femeilor care sunt sau au fost intr-o relatie, cifra reala a femeilor abuzate este probabil mai mare decat estimarile, avand in vedere stigmatizarea violentei domestice care poate face mai putin probabil ca femeile sa raporteze abuzurile.

Cercetatori de la Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si din cadrul altor institutii au analizat 366 de studii realizate in perioada 2000-2018 si aflate in Baza de date globala a OMS privind violenta impotriva femeilor.

Aceste studii au fost efectuate pe doua milioane de femei si fete din 161 de tari si regiuni ale lumii, acoperind astfel 90% din populatia feminina la nivel global cu varsta de peste 15 ani.

Autorul principal al studiului, dr. Claudia Garcia-Moreno, a declarat ca progresele inregistrate in ultimii 20 de ani in aceasta directie sunt „extrem de insuficiente” pentru a face fata obiectivului global de eliminare a violentei impotriva femeilor pana in 2030.

Descoperirile sugereaza, de asemenea, ca violenta domestica incepe devreme – 24% dintre adolescentele cu varsta cuprinsa intre 15 si 19 ani au afirmat ca au fost victime ale violentelor comise de partenerul lor intim.

„Desi acest studiu a avut loc inainte de pandemia de COVID-19, cifrele sunt alarmante, iar cercetarile au aratat ca pandemia a exacerbat problemele care au dus la violenta din partea partenerului intim, cum ar fi izolarea, depresia, anxietatea si consumul de alcool, precum si reducerea accesului la servicii de sprijin”, a declarat dr. Claudia Garcia-Moreno.

Mai mult despre:

Comentarii: