Cele patru principii ale lui Xi Jinping pentru rezolvarea crizei ucrainene. Solutia propusa pare sa avantajeze partea rusa

externe

Xi Jinping, summit, g20, Joe Biden, intalnire, New Delhi, India

Presedintele chinez Xi Jinping a propus patru principii pentru a restabili pacea in Ucraina cat mai curand posibil si pentru a impiedica criza sa scape de sub control, relateaza Tass.

Potrivit agentiei de stiri Xinhua, liderul chinez a avut un schimb de opinii aprofundat pe tema crizei ucrainene cu cancelarul german Olaf Scholz, care se afla intr-o vizita oficiala la Beijing.

„In primul rand, ar trebui sa acordam prioritate mentinerii pacii si stabilitatii si sa ne abtinem de la cautarea unor castiguri egoiste.

In al doilea rand, ar trebui sa racim situatia in loc sa punem gaz pe foc.

In al treilea rand, ar trebui sa cream conditii pentru restabilirea pacii si sa ne abtinem de la escaladarea in continuare a tensiunilor.

In al patrulea rand, ar trebui sa reducem impactul negativ asupra economiei globale si sa ne abtinem de la subminarea stabilitatii lanturilor industriale si de aprovizionare globale”, a declarat liderul chinez, citat de agentie.

Scholz se afla intr-o vizita oficiala la Beijing incepand cu 12 aprilie. Aceasta este a doua sa calatorie in China in calitate de cancelar al Republicii Federale Germania. Scholz este insotit de ministrii mediului, agriculturii si transporturilor. Din delegatie fac parte si reprezentanti ai unor companii germane de top, in special Siemens, BMW si Mercedes-Benz. Vizita se axeaza pe relatiile comerciale si economice bilaterale.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: