news

Celebra Corina Jianu primeste 3 milioane de lei salarii restante, judecatoarea a scapat prin prescriptie. Se intoarce direct sefa in cadrul Tribunalului Constanta

Judecatoarea Corina Jianu din Constanta, acuzata de DNA de luare de mita in 2014, a scapat de proces dupa ce ICCJ a constatat ca faptele s-au prescris. Ea primeste si salariile restante pe ultimii noua ani in care a fost suspendata. Valorea acestora depaseste trei milioane de lei.

Luni, sectia de judecatori a CSM a dispus reincadrarea Corinei Jianu si, implicit, plata salariilor pentru cei noua ani cat a fost suspendata din magistratura, informeaza Presshub.

„Constatarea incetarii suspendarii din functia de judecator a doamnei judecator Jianu Corina Eugenia, incepand cu data ramanerii definitive a hotararii referitoare la aceasta, respectiv 21.07.2023; 2. Constatarea incetarii suspendarii din functia de presedinte al Sectiei a II-a civila a Tribunalului Constanta, incepand cu data 25.07.2023. 3. Repunerea in situatia anterioara in privinta vechimii in functia de judecator pentru perioada cuprinsa intre data suspendarii din functie a acesteia (29.11.2014) si pana la data repunerii efective in functia de judecator, respectiv 21.07.2023. 4. Repunerea in functia de conducere de presedinte al Sectiei a II-a civila a Tribunalului Constanta incepand cu data de 25.07.2023 pentru restul de mandat neexercitat de 1 an, 4 luni si 26 de zile. 5. Inaintarea masurilor dispuse catre Inalta Curte de Casatie si Justitie in vederea stabilirii si acordarii drepturilor banesti cuvenite”, se arata in decizia sectiei pentru judecatori a CSM de luni.

La fond, judecatoarea a primit o pedeapsa de 7 ani inchisoare.

Jianu a fost trimisa in judecata de DNA in noiembrie 2014, fiind acuzata de abuz in serviciu si luare de mita dupa ce a dat mai multe solutii favorabile primarului Nicolae Matei.

„La data de 19 octombrie 2010, in baza unei intelegeri preexistente, Matei Nicolae a dat inculpatei Jianu Corina Eugenia care, la momentul savarsirii faptei era judecator in cadrul Judecatoriei Constanta, prin intermediul fiicei acesteia, un teren in suprafata de 500 m.p., situat in orasul Navodari, in legatura cu indeplinirea unor acte care intrau in indatoririle de serviciu ale magistratului investit cu solutionarea a doua dosare, prin care s-au vatamat drepturile si interesele legale ale orasului Navodari si au fost obtinute foloase necuvenite pentru persoanele implicate”, se arata intr-un comunicat al DNA.

Prejudiciul total care ar fi fost cauzat in dauna primariei Navodari in acest dosar a fost estimat la 26.554.636 de euro.

Procesul a stagnat la ICCJ din aprilie 2021, pana la sfarsitul saptamanii trecute, cand s-a constatat ca a intervenit prescriptia. La Curtea de Apel Bucuresti, procesul s-a judecat din 2015 pana in februarie 2021.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Surpriza pentru Netanyahu. Procurorul-sef al Curtii Penale Internationale solicita mandat de arestare, pentru crime de razboi, pe numele premierului Israelului

Procurorul-sef al Curtii Penale Internationale a anuntat ca solicita mandate de arestare pentru inalti oficiali…

2 ore ago

New York Times: NATO este aproape de a trimite soldati in Ucraina. Care va fi misiunea acestora

Potrivit unui articol publicat in New York Times (NYT), se pare ca NATO este aproape…

4 ore ago

Ciolacu a luat jumatate de guvern in Turcia. Cel mai probabil, vizita a fost aranjata de Ponta

Premierul Marcel Ciolacu a inceput marti o vizita oficiala in Turcia,  unde va aveasi  o…

3 ore ago

Permis de conducere de la 17 ani? Parlamentarii romani nu sunt de acord: „Suntem pe primul loc la victime in urma accidentelor de circulatie”

Presedinta Comisiei pentru aparare din Senat, Nicoleta Pauliuc, a informat, luni, ca nu sustine proiectul…

3 ore ago