Celebritatile de la Hollywood le plang de mila palestinienilor, dar nu sufla o vorba despre atrocitatile comise de Hamas

externe

celebritati, Hollywood, scrisoare, palestinieni, Hamas, Israel, incetarea focului

Cincizeci si opt de celebritati de prima mana de la Hollywood, printre care Cate Blanchett, Joaquin Phoenix, Dua Lipa, Susan Sarandon si Ramy Youssef, au adresat o scrisoare deschisa presedintelui american Joe Biden, indemnandu-l sa ceara incetarea focului in razboiul dintre Israel si Hamas.

„Indemnam administratia dumneavoastra si pe toti liderii mondiali sa onoreze toate vietile din Tara Sfanta si sa ceara si sa faciliteze o incetare a focului fara intarziere – incetarea bombardamentelor din Gaza si eliberarea in siguranta a ostaticilor”, se arata in scrisoare, publicata de organizatia Artists 4 Ceasefire.

In scrisoare a fost inclusa si o declaratie a purtatorului de cuvant al UNICEF, James Elder, care a scris ca „copiii si familiile din Gaza au ramas practic fara hrana, apa, electricitate, medicamente si acces sigur la spitale, in urma zilelor de lovituri aeriene si a intreruperii tuturor rutelor de aprovizionare.

„Situatia umanitara a atins minime letale si, cu toate acestea, toate rapoartele indica noi atacuri. Compasiunea – si dreptul international – trebuie sa prevaleze.”

Israelul s-a angajat sa distruga Hamas dupa ce gruparea islamista a lansat un raid soc din Fasia Gaza la 7 octombrie, in care aproximativ 2.500 de teroristi au patruns in Israel pe cale terestra, aeriana si maritima, ucigand aproximativ 1.400 de persoane si luand peste 210 ostatici.

Marea majoritate a celor ucisi in timp ce oamenii inarmati au luat cu asalt comunitatile de la granita erau civili – barbati, femei, copii si batrani. Familii intregi au fost executate in casele lor, iar peste 260 de persoane au fost macelarite la un festival in aer liber, multe dintre ele pe fondul unor acte de brutalitate ingrozitoare comise de teroristi, in ceea ce Biden a subliniat ca fiind „cel mai grav masacru al poporului evreu de la Holocaust incoace”.

In timpul primei etape a razboiului, bombardierele israeliene au distrus blocuri intregi din Gaza, in pregatirea unei invazii terestre despre care spun ca va avea loc in curand.Oficialii israelieni au declarat ca ofensiva are ca scop distrugerea infrastructurii teroriste si ca incearca sa reduca la minimum victimele civile.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: