Celebru anti-vaccinist, dat in vileag. A acceptat 10.000 de lire pentru a NU mai ataca AstraZeneca. Farsa cu bani de Monopoly pusa la cale de doi vloggeri

news

Cunoscutul anti-vaxxer britanic Piers Corbyn a fost demascat in urma unei farse facute de vloggerii Josh Pieters si Archie Manners. Corbyn a acceptat 10.000 de lire sterline in schimbul incetarii criticilor la adresa AstraZeneca in discursurile sale.

Piers Corbyn este chiar fratele fostului lider laburist, Jeremy Corbyn, si cel mai infam anti-vaxxer din Marea Britanie. El a raspandit in mod repetat dezinformari daunatoare si teorii ale conspiratiei cu privire la vaccinurile coronavirus, sustinand ca toate vaccinurile sunt periculoase, noteaza presa britanica.

Acum, Pieters si Manners l-au demascat pe Corbyn folosind bani de Monopoly in valoare de 10.000 de lire sterline. Punandu-i la incercare moralitatea, Pieters si Manners i-au oferit lui Corbyn o „donatie dubioasa de 10.000 de lire sterline”, dupa ce l-au convins ca sunt persoane bogate cu interese financiare in AstraZeneca.

Cei doi i-au promis lui Corbyn ca ar putea primi banii daca ar lasa AstraZeneca in pace, concentrandu-si in schimb atentia asupra Pfizer si Moderna.

Incepand prin a folosi „geniala lor firma de relatii publice Geld and Yapp”, farsorii YouTube i-au trimis lui Corbyn un e-mail in care pretindeau ca sunt  reprezentantii unei persoane foarte bogate si puternice, cu legaturi cu o companie de vaccinuri.

Dupa ce a fost lasat sa creada ca aceasta persoana bogata dorea sa faca o donatie pentru campania sa, Corbyn s-a aratat ‘incantat’ sa se intalneasca, asa ca au stabilit o intalnire in piata Sloane din Londra.

Dupa ce i-a comandat lui Corbyn o pizza, Pieters a inceput sa prezinte o afacere, sustinand ca tatal sau detine un „lant de restaurante de mare succes in Africa de Sud” si ca acum a preluat functia de director.

Detaliind unele dintre investitiile pe care le prezideaza, Pieters a continuat: „Unul dintre principalele noastre interese, destul de amuzant, este ca detinem actiuni la vaccinul AstraZeneca. Va vine sa credeti asta? Nu din punct de vedere personal, ci mai degraba pentru ca este o afacere buna”.

Corbyn a putut fi vazut razand si nu parea deloc deranjat de faptul ca se bucura de un pranz cu persoane care au declarat ca au castigat o avere de pe urma unui produs impotriva caruia se opune atat de vehement si public.

Pieters a mutat apoi conversatia asupra modului in care ar putea sa-l ajute in campania sa, mentionand: „Este evident ca ne va ajuta, avem interese comune”. Apoi au dezvaluit ca au adus cu ei „ceva”. Dupa ce a vazut cele 10.000 de lire sterline, Corbyn a fost imediat tentat, descriind oferta de bani ca fiind „geniala” si „uimitoare”. El nu stia ca acestia schimbasera banii reali cu un plic plin cu bani de Monopoly.

El a acceptat donatia, spunandu-le celor doi ca nu vrea sa fie conditionat: „Ei bine, o pot accepta fara a insista asupra unor schimbari de discurs”.

Cu toate acestea, la starsitul intalnirii, Corbyn a inceput sa noteze beneficiile vaccinului AstraZeneca, o injectie impotriva careia a facut anterior campanie.

Corbyn a spus apoi „Da” la cererea lui Pieters ca AstraZeneca sa fie ignorata in discursurile sale viitoare.

Corbyin le-a mai spus apoi celor doi: „Daca oamenii ma intreaba de unde provin banii, voi spune doar ca sunt de la un om de afaceri care conduce restaurante”.

Mai mult despre:

Comentarii: