Un celebru fost deputat PSD sterge pe jos cu Varujan Vosganian de la ALDE: „Un idiot preocupat de soarta tarii”

news

Mihai Sturzu, fost deputat PSD, lider TSD si fondator al trupei Hi-Q, are o reactie virulenta la adresa deputatului ALDE Varujan Vosganian dupa ce acesta s-a plans ca statul pierde „miliarde de euro” din cauza celor care se hranesc din gospodariile proprii.

„Un idiot preocupat de soarta tarii a constatat ca daca isi f*** nevasta gratis, in loc sa mearga la curve, nu produce nimic pentru economie. Dupa care, a extins rationamentul si la ouale altora”, a scris Mihai Sturzu pe Facebook.

Deputatul ALDE Varujan Vosganian a starnit controverse, dupa ce zilele trecute arata, intr-o postare pe contul sau de Facebook, ca statul pierde „multe miliarde de lei” din cauza gospodariilor mici, orientate spre autoconsum.

„Fiecare ou mancat de la gaina din curte „vaduveste” bugetul de cincizeci de bani !

Sa presupunem ca folosim, in demonstratia noastra, doua gaini ouatoare. Una dintre ele apartine unei ferme, cealalta unui cotet. Oul fermierului va lua calea pietei si va fi vandut, in medie, cu 1 leu (pentru ouale ecologice ceva mai mult, pentru celelalte ceva mai putin). Oul gospodarului va trece direct din cotet in tigaie.

Oul vandut va aduce bugetului TVA, impozit pe profit si pe dividende, impozit pe salarii si contributii la asigurarile sociale. La asta se adauga faptul ca, la randul lor, salariile si profiturile obtinute din productia fermierului, din prestatiile angrosistului si din serviciile supermarketurilor reintra in circuit si genereaza iarasi impozite si taxe.
In schimb, oul din cotet, in drumul sau spre tigaie, nu produce niciun ban.

La fel in ce priveste rosiile din brazdele de acasa, magiunul din prunii din gradina, sapunul din grasimile adunate peste an, pulovarele tricotate din lana oilor de la stana etc. etc.

Toate acestea, cotetele, brazdele, gradinile, stanele si atelierele din fundul curtii produc produs intern brut, dar nu produc si impozite. Productia din gospodariile populatiei ajunge la peste 20% din PIB, fara sa produca niciun leu impozit la stat. Doar ceva neglijabil, prin pietele taranesti.

Locuitorii din Danemarca, Franta si din alte tari care ajung la venituri bugetare in jur de 45% din PIB nu au gaini in curte si nici nu amesteca in ceaun rosiile pentru bulion ori prunele pentru magiun.

Faptul ca avem o atat de puternica inclinatie spre autoconsum, si nu doar in ce priveste alimentele, ne costa in fiecare an venituri bugetare de multe miliarde de lei”, a scris Vosganian pe Facebook.

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: