Un celebru penal se lauda ca datorita lui Kovesi a ajuns sefa a DNA: „Am girat la Bruxelles numirea ei”

news

Horia Georgescu, fost sef al Agentiei Nationale de Integritate, a declarat joi, in fata Comisiei de Control SRI, ca a girat, la Bruxelles, la cererea lui George Maior, numirile Laurei Codruta Kovesi si Tiberiu Nitu, deoarece exista o ingrijorare cu privire la cei doi.

Horia Georgescu, fost sef al ANI, a spus in Comisia SRI cum a mers la Bruxelles sa gireze numirile lui Nitu si Kovesi
„La intrebarea daca Georgescu ar fi putut fi numit ministru al Justitiei, a fost propus sau i s-a propus acest lucru, a spus nu confirm si nu infirm. Este clar ca au existat discutii in acest sens”, a declarat Claudiu Manda, presedintele Comisiei de Control SRI.

Acesta a afirmat ca Horia Georgescu, fost sef ANI, a relatat cum a mers la Bruxelles sa gireze numirile Laurei Codruta Kovesi si a lui Tiberiu Nitu, in functiile de procuror sef DNA, respectiv procuror general.

„Georgescu a mai relatat ceva. Atunci cand au fost nominalizati pt procuror sef al DNA Kovesi si Nitu, spunea ca au existat discutii cu dl Maior, ca exista o ingrijorare a europenilor ca nu e o solutie oportuna si ca a fost rugat sa mearga la Bruxelles si sa discute cu reprezentantii Comisiei Europene ca sa-i asigure ca Kovesi si Nitu sunt propuneri bune si ca isi vor face treaba”, a mai spus Manda.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: