Celebru scriitor ARAB: „Occidentul a dat dovada de o mare NAIVITATE in cazul refugiatilor”

analize

Barbatul arab isi paraseste tara, dar nu renunta usor la traditiile sale culturale si nici nu intelege de ce Occidentul este atat de preocupat de drepturile femeilor.

„Libertatea femeilor este si libertatea mea”, spune scriitorul algerian Kamel Daoud si explica : „Lucrurile merg bine in acele tari unde atitudinea fata de femei nu este atat de despotica iar acolo unde acest comportament fata de femei este unul extremist, tara merge prost”.

Scriitorul spune ca nu se considera un luptator pentru drepturile femeilor, ci, mai degraba, unul care lupta pentru individualism, care apara libertatea individala. Aceasta libertate, insa, depinde tocmai de drepturile pe care o societatea le acorda femeilor, noteaza Deutsche Welle.

Intr-un articol pentru Le Monde, Daoud spune ca Occidentul a intampinat refugiatii cu o mare doza de naivitate. „Pentru refugiatul mediu, de sex masculin, procesul de integrare va fi destul de lung pentru ca atitudinea fata de femei, in lumea occidentala de azi, joaca un mare rol”, spune el.

Daoud aminteste ca refugiatii si-au salvat viata, abandonandu-si tara natala, dar nu pot renunta atat de usor la cultura proprie.

Vorbind despre incidentele din Koln din noaptea de Anul Nou, scriitorul algerian a spus ca nu se lupta atat impotriva islamului, cat impotriva terorismului de care sufera tara sa. Si acele incidente au fost o dovada de terorism.

„Terorismul este o boala universala, indiferent ca vorbim despre fundamentalismul islamic, despre extremistii catolici sau evreii ultraortodocsi. Pentru toti cei enumerati, este caracteristica o atitudine anormala fata de trup. Tocmai pentru ca femeia este cea care daruieste viata, teroristii urasc viata si femeile”, a mai spus Daoud.

Algerianul este autorul romanului The Meursault Investigation, care face valva deja in toata lumea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: