Celebru scriitor roman: „Victor Ponta a facut atat de mult RAU. Am niste reactii de-a dreptul stomacale in fata lui”

politica

Scriitorul Radu Paraschivescu isi va lansa in curand cartea „Astept sa crapi (de astazi, in prime time)“. Desi nu este o carte despre politica, Paraschivescu a tinut sa vorbeasca, intr-un interviu pentru Adevarul, despre un anumit lider politic, protagonist intr-un scandal recent dupa ce i s-a urat „sper sa crapi”.

Intrebat de Adevarul daca ii va face cadou acest volum si lui Victor Ponta, Paraschivescu s-a folosit de prilej pentru a detalia ce crede despre fostul premier.

„Sincer, eu ma banuiesc de umor. Fiecare dintre noi, oamenii asezati, trebuie sa-si instituie niste cordoane sanitare. Eu am astfel de oameni fata de care mi-am instituit astfel de cordoane. La Victor Ponta nu e sanatos sa ignori, daca il ignori il lasi sa functioneze in continuare. Dar nu pot, am niste reactii de-a dreptul stomacale in fata lui. Sper sa nu ajunga lumea populata doar de Victor Ponta, sinuciderea nu ar fi o optiune, ci o binecuvantare. Sunt oamenii care au o doza de tupeu si de sfidare a realitatii care pe mine ma paralizeaza. Victor Ponta face parte dintre acestia”, a declarat scriitorul.

Radu Paraschivescu a tinut apoi sa mentioneze Ponta „nu e de capul lui”, ci „a iesit dintr-o manta politica”.

„Sunt oameni care au facut atat de mult rau, si Victor Ponta e unul dintre ei. Dar el nu a venit asa in lumea politica de capul lui. El a iesit dintr-o manta politica, dintr-o stofa a minciunii, a tupeului si a fugii de realitate. Ceva m-ar opri. Un om care te-a reprezentat la nivel mondial, si te-a reprezentat tarand povara minciunii si a hotiei. Asa ceva e peste puterile mele”, a mentionat Paraschivescu.

Scriitorul a precizat ca volumul sau nu este, totusi, despre politica.

„Volumul are legatura cu realitatea in sensul ca povestirile au un sambure de adevar de la care au plecat, dar altfel e o carte in afara politicii. E o carte care contine cinci povestiri vesele despre felul cum aratam noi la aproape zece ani de la integrarea europeana, cum arata taranii nostri care nu mai omoara pasari din curte, ci asomeaza pasari in curte”, a spus Paraschivescu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: