Celebrul doctor Irinel Popescu a incercat sa mituiasca procurori DNA cu 100.000 de euro. Anchetatorii au refuzat si vor sa-l bage acum dupa gratii

news

Directorul Centrului de Chirurgie Generala si Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni din Bucuresti, Irinel Popescu, a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie, dupa ce le-ar fi promis 100.000 de euro anchetatorilor din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie pentru a scapa de dosare, a informat, miercuri, DNA.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii de la Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a lui Irinel Popescu pentru comiterea infractiunii de dare de mita, alaturi de administratorul unei societati comerciale, pentru complicitate la dare de mita.

Procurorii sustin ca, in perioada decembrie 2017 – februarie 2018, Irinel Popescu, beneficiind de ajutorul celelalte persoane, ar fi promis ca va oferi suma de 100.000 euro organelor de urmarire penala din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, investite cu instrumentarea si solutionarea unor cauze in care acesta ar fi fost vizat.

„Inculpatul ar fi fost dispus sa ofere anchetatorilor suma de bani mentionata, pentru ca in cauzele respective sa se dispuna masuri procesuale favorabile acestuia (in ceea ce priveste aplicarea unor masuri asiguratorii) si in final solutii de netrimitere in judecata”, afirma anchetatorii.

Ulterior, arata DNA, cu toate aceste „incercari”, la data de 31 martie, Popescu a fost trimis in judecata pentru savarsirea unor infractiuni de luare de mita si abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucuresti.

Mai mult despre:

Comentarii: