Centrele de refugiati, INCENDIATE tot mai des. Comentariile pe net despre migranti sunt BLOCATE

externe

Numarul de incendii criminale impotriva unor centre de adapostire a refugiatilor in Germania a crescut puternic de la inceputul anului, ajungand la 45, a anuntat presedintele Biroului Federal de Investigatii Penale (BKA), Holger Munch, intr-un interviu publicat sambata, relateaza AFP, citata de Agerpres.

„Ceea ce ne preocupa in mod special este ca amploarea violentei creste”, a subliniat el, potrivit publicatiilor grupului de presa Funke. „In acest an, au fost deja 45 de incendii criminale”. In 2015, anul in care in Germania au venit 1,1 milioane de migranti, au fost inregistrate 92 de incendii criminale impotriva unor centre pentru solicitantii de azil, fata de numai sase in 2014, potrivit unor statistici publicate de BKA la sfarsitul lunii ianuarie.

„Autorii acestor acte criminale sunt in majoritate barbati si aproximativ 80% provin dintr-un loc unde s-a comis un act infractional”, a adaugat presedintele BKA. El a dat asigurari ca „nu are cunostinta de structuri de extrema dreapta supraregionale” care ar declansa aceste incendii, dar s-a declarat preocupat de cresterea violentei verbale pe internet care poate conduce la fapte. In Germania, mai multe surse media ca site-ul de stiri online Spiegel au inchis forumurile de discutii pe subiecte legate de afluxul de refugiati din cauza insultelor transmise de internauti.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: