Cenzura de frica lui Firea. A fost anulat spectacol artistic in care urmau sa fie prezentate imagini din timpul protestelor. Iata imaginile – Video

news

Un spectacol organizat de publicatia „Decat o revista” (DOR) la teatrul Excelsior a fost anulat dupa ce conducerea teatrului a aflat ca vor fi difuzate si imagini din timpul protestelor din Piata Victoriei. Excelsior este in subordinea Primariei Bucuresti.

„Dragi prieteni,

Ne pare rau sa va anuntam, dar DoR Live din seara aceasta se amana pentru o data care va fi anuntata ulterior.

Motivul este o serie de neintelegeri dintre noi si Teatrul Excelsior, care, in ultimele 12 ore, ne-a comunicat ca nu sustine difuzarea in DoR Live a unui montaj despre protestele din februarie.

Nici in contract, nici in alta comunicare precedenta zilei de ieri, cand am facut probe tehnice si cativa angajati au vazut o parte din program, nu a existat vreo referire la limitari de continut. Credem ca e important sa nu cedam la astfel de presiuni, de a nu fi complici intr-o cultura a tacerii care domina atatea sfere publice romanesti, de la medicina, la invatamant, la cultura.

Ne pare rau ca nu putem face astazi evenimentul asa cum l-am planuit, dar il vom face la o data ulterioara, in conditiile noastre”, anunta redactia DOR pe Facebook.

Iata care a fost pozitia oficiala a conducerii teatrului Excelsior: „E de datoria noastra, ca institutie de cultura publica, sa ramanem neutri fata de sfera politicului, sa nu aderam la niciun fel de manifestare cu caracter politic in sfera publica. Ori o mica parte din evenimentul vostru, cu sau fara voie, frizeaza sfera politica fata de care noi trebuie sa ne pastram echidistanti. Nu ne propunem sa va cenzuram sau sa dictam continutul manifestarii noastre, va solicitam doar sa respectati indatoririle spatiului in care ati ales sa va desfasurati activitatea.”

„Nici in contract, nici in alta comunicare precedenta, nu a existat vreo referire la limitari artistice”, precizeaza redactia DOR.

Director al teatrului Excelsior este Adrian Gazdaru.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Comentarii: