CENZURA in presa germana. Jurnalistii s-au ferit sa relateze despre VIOLURILE comise de imigranti

externe

Postul de televiziune public german ZDF a prezentat miercuri scuze dupa ce, la fel ca marea parte a presei germane, a relatat cu intarziere despre agresiunile sexuale comise la Koln in noaptea de Anul Nou de grupuri de indivizi, aparent migranti musulmani, omisiune ce a starnit critici din partea publicului, transmite AFP, citata de Agerpres.

Faptul ca la stirile difuzate luni seara la ora 19:00 ‘nici macar nu au fost mentionate incidentele a fost o neglijenta’, a sustinut postul ZDF intr-o postare pe Facebook si Twitter, pe pagina sa de Facebook regasindu-se si comentarii ale telespectatorilor nemultumiti, unii remarcand faptul ca de ceva timp acest post public trece cu vederea unele lucruri.

Atribuite unor tineri aparent de origine araba sau nord-africana, dupa cum noteaza politia, agresiunile au fost comise in noaptea de Anul Nou in zona garii centrale din Koln, unde circa o mie de indivizi organizati in grupuri au agresat sexual si au jefuit numeroase femei. Evenimente similare s-au produs tot atunci la Stuttgart si Hamburg, iar pana in prezent au fost inregistrate circa o suta de plangeri din partea victimelor.

Totusi, pe 1 ianuarie, politia din Koln a publicat un comunicat in care mentiona ca noaptea de Anul Nou a trecut fara incidente majore. Autoritatile au inceput sa ofere primele elemente abia luni, pe masura ce se inmulteau plangerile victimelor. Dar nici atunci presa germana nu a acordat prea multa atentie subiectului, despre care a inceput sa relateze pe larg abia marti, 5 ianuarie, cand deja scandalul capatase amploare, pentru ca miercuri acest subiect sa ajunga pe prima pagina a ziarelor.

Reactia tardiva a presei germane este sesizata si de website-ul specializat ‘Meedia’, care constata ca a fost nevoie de patru zile pentru ca subiectul sa ajunga sa fie relatat in mod exhaustiv la nivel national.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: