externe

CEO-ul Nvidia anunta ca „cererea este atat de puternica” pentru cipurile sale incat a trebuit sa-si asigure actionarii ca le distribuie „in mod echitabil”

Nvidia a anuntat ca va livra noul sau cip de inteligenta artificiala, Blackwell, in acest trimestru – si ca deja este foarte bine vandut, relateaza Business Insider.

„Oamenii vor sa implementeze aceste centre de date chiar acum”, a declarat miercuri CEO-ul Jensen Huang pentru Yahoo Finance.

„Vor sa puna la treaba GPU-urile noastre chiar acum si sa inceapa sa faca bani. Si astfel, aceasta cerere este atat de puternica”, a adaugat Huang, referindu-se la unitatile de procesare grafica.

Nvidia a declarat in martie ca printre clientii care cumpara cipuri Blackwell se numara Amazon Web Services, Google, Meta, Microsoft, OpenAI si Tesla, printre altii, acoperind toata gama Big Tech.

Cererea nu este doar pentru mult asteptatul cip Blackwell AI de la Nvidia – prezentat pentru prima data in martie – ci si pentru actualul cip Hopper al companiei.

Avand in vedere cererea atat de mare, Nvidia planuieste sa produca noi generatii de cipuri anual, in loc de o data la doi ani.

„Pot anunta ca dupa Blackwell, va mai exista un alt cip. Avem un ritm de un an”, a declarat Huang in cadrul teleconferintei privind castigurile.

Comentariile lui Huang au venit pe fondul unui alt trimestru de succes pentru Nvidia. Compania din Santa Clara, California, a anuntat o crestere cu 262% a veniturilor din primul trimestru fata de anul trecut, ajungand la 26,04 miliarde de dolari – cu mult peste estimarile analistilor de 24,65 miliarde de dolari.

Cipurile Nvidia au fost atat de solicitate incat Huang a trebuit sa asigure actionarii in februarie ca firma le aloca „in mod echitabil”.

Pretul actiunilor Nvidia a crescut datorita acestei cereri, inregistrand o crestere de 150% in ultimele 12 luni si de 92% in acest an pana in prezent. Miercuri, actiunile au depasit pentru prima data pragul de 1.000 de dolari pe actiune, pe fondul rezultatelor trimestriale extraordinare.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Allen Coliban: „Conducerea USR a gresit grav, toti trebuie sa plece”. Planul primarului Brasovului de „resetare” a USR: „Mai sunt 6 luni”

Primarul Brasovului, Allen Coliban, afirma intr-un mesaj public ca intreaga conducere a USR "trebuie sa…

17 minute ago

BEC a respins anularea alegerilor pentru primaria din Costinesti. Candidatul PNL castiga in fata celui PSD, cu un vot diferenta

Biroul Electoral Central (BEC) a respins cererea de anulare a alegerilor in Circumscriptia Electorala nr.…

2 ore ago

Sase pelerini au murit din cauza caldurii, in pelerinajul spre Mecca. Temperaturile se apropie de 50 de grade Celsius in Arabia Saudita

Sase oameni au murit din cauza caldurii in timpul pelerinajului Hajj spre Mecca. Oficialii sauditi…

2 ore ago

Apple si Meta, in fata unor acuzatii antitrust din partea UE. Sunt vizate taxele de abonament si limitarile privind navigarea intre browsere

Apple si Meta Platforms se vor confrunta probabil cu acuzatii pentru ca nu au respectat…

3 ore ago