„Cer Jandarmeriei Romane sa nu participe la Parada de 1 Decembrie!”. USR, singurii care indraznesc sa spuna lucrurilor pe nume

politica

Senatorul USR Vlad Alexandrescu solicita in mod oficial Jandarmeriei Romane sa nu participe la parada de 1 Decembrie. USR este singura formatiune politica, pana acum, care a solicitat un astfel de lucru de neimaginat pentru Jandarmerie.

„Comunicatul vostru de astazi prin care ii numiti antiromani pe cei care vor sa va intoarca spatele, in care spuneti ca ‘se descalifica ca oameni, cetateni si romani’ este o mizerie. Tupeul de a insulta in continuare cetateni romani, asa cum tot cetateni romani ati atacat cu brutalitate, arata ca nu aveti nicio remuscare in a folosi forta impotriva celor care nu se pot apara. Tacerea miilor de jandarmi in fata acestor acte dovedeste complicitatea cu abuzatorii’, afirma senatorul intr-o postare pe Facebook.

Postarea integrala:

„Cer Jandarmeriei Romane sa nu participe la Parada de 1 Decembrie!

Unu la mana, pentru ca ati gazat 100.000 de protestatari pasnici in data de 10 august. Ati folosit substante periculoase intr-o piata plina si de copii, batrani, femei insarcinate si alte persoane vulnerabile. I-ati lovit cu batele si picioarele pe cei cu mainile ridicate, care nu reprezentau niciun pericol.

Doi la mana, nu ati considerat necesar sa va cereti iertare pentru acea noapte oribila. Ba chiar ati si facut plangere penala impotriva lor. Tot voi! Tot agresorul reclama victima! Ati inventat povesti cu masini pline ochi cu cocktailuri Molotov, dar fara sa vedem o dovada nici pana astazi. Ati refuzat sa ne spuneti pana si ce contineau acele gaze cu care am fost cu totii otraviti.

Trei la mana, culmea cinismului, Carmen Dan a vrut sa si promoveze ‘fantoma alba’ de pe 10 august. Din Colonelul Paraschiv care trimite brutele peste oameni neajutorati, ar fi devenit Generalul Paraschiv, care ar facep robabil in mare parte acelasi lucru si in viitor. De fiecare data, majoritatea jandarmilor au tacut si au aprobat tacit comportamentul conducerii.

Insa comunicatul vostru de astazi prin care ii numiti antiromani pe cei care vor sa va intoarca spatele, in care spuneti ca ‘se descalifica ca oameni, cetateni si romani’ este o mizerie. Tupeul de a insulta in continuare cetateni romani, asa cum tot cetateni romani ati atacat cu brutalitate, arata ca nu aveti nicio remuscare in a folosi forta impotriva celor care nu se pot apara. Tacerea miilor de jandarmi in fata acestor acte dovedeste complicitatea cu abuzatorii.

Cred ca este timpul sa faceti un pas in spate, sa intrati intr-o perioada de reflectie si sa cereti respectul romanilor abia atunci cand il veti merita din nou. Atunci cand va veti curata randurile de sefi care va conduc pe baza loialitatii fata de politic, in dispretul legii romanesti. Pana nu veti intelege gravitatea faptelor voastre, ca jandarmul trebuie sa-l apere pe cetatean, nu sa-i rupa fata cu bata, nu cred ca aveti ce cauta la Parada de la 1 Decembrie”, a scris Vlad Alexandrescu pe Facebook.

„Se descalifica ca oameni, ca cetateni si ca romani”, afirma Jandarmeria intr-un comunicat adresat site-ului pesedist DC News privind preconizatele proteste de 1 Decembrie. „O astfel de sarbatoare nu trebuie denaturata in niciun fel, iar daca sunt gesturi care depasesc normele legale si care presupun anumite derapaje vom lua toate masurile legale care se impun pentru a fi trasi la raspundere cei care savarsesc astfel de fapte”, ameninta Jandarmeria.

„Jandarmeria este atenta la toate mesajele care circula si se propaga in mediul online. In acelasi timp, ne manifestam convingerea ca cetatenii nu vor raspunde acestor mesaje si provocari, care se propaga in mediul virtual. Nu excludem posibilitatea sa existe o minoritate, un anumit grup de persoane, care sa aleaga sa se exprime in acest mod. Este o optiune personala prin care, din punctul nostru de vedere, se descalifica ca oameni, ca cetateni si ca romani.

Jandarmii care fac parte din blocul de defilare depun un efort intens pentru a pregati toate ceremoniile care au loc in aceasta zi de o importanta deosebita. Jandarmii cat si militarii din celelalte structuri fac eforturi mari pentru ca aceasta parada militara si aceasta desfasurare de forte sa arate asa cum trebuie si pentru ca acolo se regasesc simbolurile nationale. Acesti jandarmi poarta drapelul Romaniei, poarta drapelul de lupta al unitatii din care fac parte si au pe haine stema Romaniei. Este vorba de mai mult decat o simpla prezenta a unor institutii. Este vorba despre statul roman si Romania

Oamenii trebuie sa stie ca astfel de gesturi nu afecteaza Jandarmeria Romana in ultima instanta, ci aduc o ofensa statului roman. Toti trebuie sa fim constienti ca fiecare individ isi asuma consecintele propriului comportament. O astfel de sarbatoare nu trebuie denaturata in niciun fel, iar daca sunt gesturi care depasesc normele legale si care presupun anumite derapaje vom lua toate masurile legale care se impun pentru a fi trasi la raspundere cei care savarsesc astfel de fapte.

Oamenii trebuie sa fie atenti cine sunt cei care propaga astfel de mesaje in mediul online si care indeamna la astfel de comportamente.

De 1 Decembrie vrem sa purtam Ie si opinci si sarbatorim Romania. Exista si a doua zi!”, se afirma intr-un comunicat al Jandarmeriei Romane, citat de DC News.

„De 1 Decembrie, noi credem ca exista un singur mod in care putem sarbatori si onora Romania si Centenarul ei: ajutand-o sa ramana acolo unde isi dorea sa fie si acum 100 de ani: in Europa. Valorile celor care au facut Unirea de la 1918 sunt aceleasi pe care le pretuim si azi: domnia legii, democratia, solidaritatea si libertatea. Pentru ca Romania de azi sa ramana acolo unde ii este locul, adica in Uniunea Europeana, este, insa, nevoie sa scape de grupul infractional care a ajuns la conducerea ei si vrea sa o scoata in decorul Europei.

De 1 Decembrie, venim in Piata Victoriei sa strigam doua lucruri: La multi ani, Romania! si Demisia! Aceasta tara merita mai mult decat un Guvern incompetent si toxic, a carui unica misiune este sa il scape pe Liviu Dragnea de puscarie”, anunta comunitatea civica #Coruptia Ucide pe pagina sa de Facebook.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: