„Cerem CNA sa retraga licenta televiziunilor care prezinta stiri false”. Petitie cu numar tot mai mare de semnaturi

news

O petitie postat pe internet, in care se cere inchiderea televiziunilor care prezinta stiri false, a strans aproximativ 10.000 de semnaturi in numai 24 de ore.

Petitia a aparut la scurt timp dupa ce, miercuri, Romania TV a titrat pe burtiera informatia ca „Iohannis cere de la guvern lege pentru amnistie si gratiere”. De fapt, Iohannis a mers la sediul guvernului pentru a bloca intentiile executivului de a emite o ordonanta de urgenta privind gratierea.

„Cerem CNA sa faca anchete in cazul tuturor televiziunilor care prezinta stiri false; iar daca in urma anchetelor se confirma distribuirea lor, sa retraga licenta de functionare a acelor televiziuni!”, se cere in petitie.

„Prin astfel de televiziuni publicul larg este intoxicat cu informatii nereale, fapt ce cauzeaza dezinformarea in masa si manipularea a sute de mii de oameni.

Astfel sunt influentate alegeri si politici publice, iar toate acestea se intampla pentru a servi intereselor unor politicieni (sau functionari publici) corupti sau a unor asa zisi oameni de afaceri dispusi sa comita orice fel de infractiuni pentru a-si atinge scopurile.

Presa este a 4-a putere in stat. Reprezinta singurul mod prin care un segment important din populatie are acces la informatie si prin care societatea civila poate monitoriza activitatea parlamentara, guvernamentala, prezidentiala si in general a administratiei publice!”, se mai afirma in petitie.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: