Cererile DNA pentru Sova si Valcov, dezbatute miercuri in Senat

news

Plenul Senatului urmeaza sa dezbata si sa voteze miercuri rapoartele Comisiei juridice pe cererile DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive cu privire la senatorii Dan Sova si Darius Valcov, a anuntat luni presedintele Comisiei juridice a Senatului, Catalin Boboc.

„Raportul (n.r. — pentru senatorul Sova) este gata conform termenului pe care ni l-a stabilit Biroul permanent saptamana trecuta. El a fost semnat si de mine. A aparut o singura problema, doamna secretar al Comisiei (n.r.—Doina Federovici) probabil ca nu a venit la timp ca sa il semneze. El este depus (n.r.—la Biroul permanent). A si hotarat Biroul permanent sa le introduca (n.r. — rapoartele) miercuri, pe amandoua, pentru a nu strica o zi de plen doar cu aceasta procedura, care stiti ca dureaza foarte mult. Urmeaza sa le introduca pe amandoua, si pe cel in cazul senatorului Valcov, pe ordinea de zi a plenului Senatului de miercuri”, a declarat Boboc.

El a adaugat ca raportul Comisiei juridice pentru senatorul Darius Valcov va fi finalizat marti.

„De indata ce vom prelua si deschide dosarele, cei din componenta Comisiei il vom convoca si pe domnul Valcov. Acum dansul stie cand poate veni. Incepand de astazi, daca noi le deschidem, domnul senator le poate vedea”, a adaugat Boboc.

El a pledat pentru parcurgerea mai rapida a procedurii in astfel de cazuri.

„Ma intreb tot timpul de ce lungim aceste subiecte care, cu siguranta, nu fac bine nimanui.(…) De ce avem nevoie, pe fondul imaginii deja proaste a acestui Parlament si a parlamentarismului din Romania, de ce avem nevoie de astfel de procedee, care sigur, sunt regulamentare, nu sunt ilegale, dar nu sunt tocmai morale”, a mai spus senatorul PNL Catalin Boboc, citat de Agerpres.

Intrebat daca va vota la vedere, Boboc a raspuns: „Da, de ce nu?”

Senatorul liberal a mentionat ca, in plen, „este posibil orice rezultat”.

„Fiecare senator va vota cum va considera, sau, mai bine zis, fiecare grup de senatori, va vota cum considera”, a sustinut Boboc.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: