Cetatean australian, batut salbatic de talibani la aeroport. Talibanii le interzic afganilor sa se mai apropie de aeroport – Video

externe

Un cetatean australian care incerca sa ajunga la aeroportul din Kabul a fost umplut de sange, in urma unor lovituri aplicate de talibani, anunta Republic World din India.

O inregistrare video difuzata de Republic arata un cetatean australian care a fost atacat cu brutalitate de teroristii talibani in plina zi. Videoclipul a fost inregistrat din apropierea aeroportului din Kabul, iar persoana care s-a filmat sangera abundent si poate fi auzit spunand ca este australian.

„M-au lovit de…”, spune australianul gafaind in timp ce adauga:  „acest lucru (agresiunea) mi s-a intamplat in timp ce mergeam catre aeroport”. Apoi s-a auzit un zgomot puternic de focuri de arma, in timp ce videoclipul se opreste brusc in mijlocul agitatiei.

Talibanii au asigurat miercuri ca vor permite operarea zborurilor comerciale in Afganistan dupa 31 august, data limita pentru incheierea operatiunilor internationale de evacuare din aceasta tara, motiv pentru care insista ca nu este necesara nicio prelungire a zborurilor de evacuare dupa aceasta data, transmite agentia EFE.

”Persoanele cu documente legale vor putea calatori cu zboruri comerciale dupa 31 august”, a anuntat pe Twitter purtatorul de cuvant al biroului politic al talibanilor, Suhail Shaheen. Anuntul vine dupa o intalnire a directorului adjunct al acestui birou din Qatar, Abbas Stanikzai, cu ambasadorul Germaniei la Kabul, Markus Potzel, a carui tara insista pentru continuarea evacuarilor si dupa 31 august.

Talibanii au anuntat marti ca nu accepta extinderea acestor operatiuni de evacuare dupa 31 august. In plus, ei au cerut Statelor Unite si celorlalte tari care desfasoara astfel de operatiuni ca pana la acea data sa evacueze numai cetateni straini si sa nu incurajeze afganii sa-si paraseasca tara, acuzand ca sunt extrasi nu doar colaboratori ai trupelor internationale, ci si specialisti afgani. Talibanii au anuntat de asemenea ca vor impiedica cetatenii afgani sa ajunga la aeroportul din Kabul, singura cale de a parasi tara care de pe 15 august este din nou sub controlul talibanilor.

Pentagonul si presedintele Joe Biden au confirmat marti mentinerea calendarului privind incheierea operatiunilor de evacuare din Afganistan si retragerea trupelor americane din aceasta tara pana pe 31 august.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: