Cetateni romani filmati la furat in California: „Au curatat totul si au plecat”. Imaginile sunt difuzate pe marile canale de stiri din Statele Unite – Video

news

Hoti romani in SUA

Politia din San Jose a anuntat vineri arestarea a doua persoane, acestea fiind acuzate ca fac parte dintr-o retea de crima organizata din Romania. Imagini cu romanii in timp ce fura au fost difuzate pe CBS News si Fox News.

Conform CBS News, au fost arestati Mogos Constantin, in varsta de 35 de ani, si Renaldo Vaduva, in varsta de 19 ani.

Grupul de infractori romani este acuzat de 25 de fapte penale, printre care furturi de masini cu arma, jafuri armate si furtul unor bunuri cu valoare mare. Infractiunile au avut loc intre iulie si octombrie.

Printre obiectele confiscate se numara 13.000 de dolari in numerar si trei masini. Politistii au dovezi care indica inselaciuni si jafuri legate de bijuterii, inselaciuni cu vehicule pe Facebook Marketplace, falsificare de carduri si spalare de bani.

Politia din San Jose a declarat ca a observat o „crestere mare” a crimei organizate romanesti, suspectii vizand in principal membrii in varsta ai comunitatilor asiatice si indiene.

Polististii au descris cum actionau infractorii romani. Ei se apropiau cu masina de o persoana in varsta in timp ce aceasta se afla afara sau pe trotuar, cerand indicatii de deplasare sau pretinzand ca este ziua lor de nastere. Dupa ce se apropiau de victime, infractorii incercau sa le inlocuiasca bijuteriile cu unele false sau sa le ia cu forta bijuteriile.

O alta inselaciune: romanii pretindeau ca sunt oameni de afaceri, iar dupa ce reuseau sa intre in casele victimelor, le distrageau atentia pentru a lua obiecte de valoare sau pentru a comite alte infractiuni.

„Aceste retele de crima organizata actioneaza prin metoda ‘hit-and-run’, stau intr-o comunitate pentru o perioada scurta de timp, comit o multime de infractiuni si apoi trec la urmatoarea localitate. Deci sunt greu de depistat”, a declarat Steven Clark, un fost procuror.

Politia a declarat ca reteaua de infractori foloseste deseori femei imbracate in haine traditionale pentru a distrage atentia.

Iata ce s-a intamplat intr-un magazin din San Jose. Inregistrarea video arata cum cineva ii distrage atentia proprietarului, in timp ce altii pleaca cu un seif care continea obiecte de valoare in valoare de 150.000 de dolari.

Intr-un alt incident, a fost vizat un croitor indian. Un grup de femei s-a prefacut ca face cumparaturi, in timp ce altele au furat bijuterii si alte obiecte traditionale.

„Au curatat totul si au plecat”, a declarat Raj Pokarlori.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: