Chelner din Grecia, filmat cum intra imbracat in mare pentru a-si servi clientii

externe

O inregistrare video cu un chelner care intra in apa pana deasupra taliei pentru a servi clientii a devenit virala in Grecia si a dus la un cor de critici privind drepturile de munca in aceasta tara.

Videoclipul arata un tanar ospatar care tine o tava in mana, aproape fortat sa inoate pentru a servi clientii barului de pe plaja din Agia Marina, Rodos, care stateau pe structuri plutitoare in mare. Plaja din Agia Marina este o statiune populara si este situata pe coasta de nord-est a insulei grecesti, la aproximativ 4 km sud de capitala Rodos.

Ministrul Muncii din Grecia, Adonis Georgiadis, a condamnat barul de pe plaja care a permis o astfel de practica. „Incidentul, asa cum a fost filmat, este dezgustator. Ar trebui sa intelegem cu totii ca epoca sclaviei a luat sfarsit, iar muncitorii nu sunt sclavi. Muncitorii sunt oameni cu drepturi respectate si suntem aici pentru a le asigura drepturile. Iar orice om de afaceri care se preface ca uita acest lucru va suferi consecintele legii fara nicio mila. Vreau sa avem turism, dar cu conditia respectarii depline a drepturilor lucratorilor”, a subliniat Georgiadis, citat de publicatia greekreporter.com

Barul in cauza a fost amendat pentru ocuparea ilegala a spatiului din zona maritima cu constructii suprapuse, in urma unei inspectii ordonate de ministerul pentru politica maritima si insulara.

Intr-o interventie la MEGA TV, proprietarul barului a declarat ca a fost vorba de un „incident izolat” postat pe retelele de socializare de catre un concurent. El a adaugat ca tanarul ospatar, care a fost angajat la barul sau acum cinci ani, nu s-a plans.  „Costumul lui este impermeabil, dar stiu ca videoclipul a fost postat de un profil fals al unui concurent care a vrut sa-mi faca rau si sa-mi pateze afacerea. Garda de Coasta a efectuat mai multe inspectii pe proprietatea mea si nu a gasit nimic ilegal. Inspectorii i-au intrebat pe lucratori daca ii oblig sa intre in mare si le-au spus ca o fac pentru un bacsis mai bun”, a precizat patronul.

 

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: