Chereches nu vrea sa faca puscarie in Romania: a cerut sa-si execute pedeapsa pentru luare de mita in Germania

news

Catalin Chereches, condamnare, inchisoare, Germania, Romania, extradare

Catalin Chereches, fostul primar din Baia Mare, condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare, a solicitat sa isi execute pedeapsa pentru luare de mita in Germania, tara in care a fost prins dupa a fugit din Romania in ziua in care si-a aflat sentinta.

Liberalul penal a refuzat sa fie extradat in Romania prin procedura simplificata, care ar fi durat doar 10 zile, potrivit legii germane. In doua saptamani, instanta se va pronunta asupra acestui aspect, apoi in alte patru pana la sase saptamani, instanta va decide daca va fi sau nu extradat.

Catalin Predoiu, ministrul de Interne, spune ca este vorba de o procedura standard de reglementari europene. „Este vorba despre un mandat european de arestare si de o extradare care se face in baza acestui mandat european de arestare, pentru ca in acest caz se practica o procedura care se practica de la instanta la instanta”, a spus Catalin Predoiu.

„Nu sunt implicate direct Ministerele de Justitie sau de Interne, nici de la noi, nici din Germania. E vorba de o procedura standard de reglementari europene. Din practica anterioara, dureaza undeva intre 30 si 45 de zile, in functie de instanta”, a mai spus Catalin Predoiu. Catalin Chereches a fost transferat in inchisoarea din Munchen.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: