Chiar si Nastase s-a saturat de manipularile PSD: „Pensiile NU pot sa creasca cu 40%. Totul este mai curand o jucarie electorala si eu n-am fost niciodata de acord cu asa ceva”

politica

Fostul premier PSD Adrian Nastase a declarat luni ca pensiilor nu pot fi majorate cu 40% din cauza problemelor economice generate de pandemia de coronavirus. PSD a anuntat ca va depune o motiune de cenzura daca pensiile nu vor creste cu 40%.

„Nu poti sa oferi o crestere de 40 la suta pentru un an, pentru ca pensionarii vor trai totusi mai multi ani, chiar daca sunt oameni in varsta si vor trebui sa aiba o pensie sustenabila si pentru doi, pentru trei, pentru patru ani.

Or, in masura in care nu reusesti sa realizezi resursele economice necesare sa produci banii necesari asigurarii acestor pensii, totul este mai curand o jucarie electorala si eu n-am fost niciodata de acord cu asa ceva. Unii au spus ca am avut o abordare mai curand social-liberala. Eu cred ca economia este cea care trebuie sa-mi dea masura tuturor lucrurilor. Merge economia, vom avea bani si pentru pensii”, a declarat Adrian Nastase pentru EVZ.

Adrian Nastase a mai spus ca pensiile ar fi trebuit sa treasca cu 15-20 la suta la inceputul anului, iar orice alta majorare ar trebui realizata daca o permite situatia economica.

PSD a anuntat ca va depune motiune de cenzura daca Guvernul PNL nu creste cu 40 la suta punctul de pensie de la 1 septembrie, asa cum prevede legea votata de PSD.

Mai mult despre:

Comentarii: