politica

Chiar si sefului UDMR ii este teama de modul in care Guvernul Dancila va face fata Presedintiei Consiliului UE: „Sper! Sper ca vom face fata”

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a fost intrebat, marti, la Adevarul Live, daca in opinia sa premierul Viorica Dancila poate face fata provocarii privind presedintia Romaniei a Consiliului UE, el raspunzand ca banuieste ca de foarte putine ori va avea ea ocazia si a repetat ca spera ca vom face fata.

Intrebat despre provocarile presedintiei Consiliului UE, liderul UDMR a declarat ca vom detine presedintia Consiliului UE in perioada campaniei pentru alegerile europarlamentare, in plus se va produce Brexitul in aceeasi perioada, apoi se incheie si mandatul Comisiei Europene.

”Va fi o presedintie foarte, foarte atipica. Ar fi fost bine sa fim dupa alegerile europarlamentare, fiindca aveai o alta marja de miscare. Asa, va fi o chestiune foarte tehnica, nu vor fi decizii politice majore”, a adaugat Kelemen, citat de news.ro.

Intrebat daca o vede pe Viorica Dancila in stare sa faca fata acestei provocari, Kelemen Hunor a raspuns: ”Banuiesc ca de foarte putine ori va avea ea ocazia, pentru ca sunt ministrii, sunt pe caprarii, deci nu premierul este atotputernicul care rezolva problemele. Va fi o perioada extrem de tehnica din acest punct de vedere. Sper! Sper ca vom face fata.”

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Unii deputati germani ar vrea ca NATO sa doboare, din Polonia si Romania, dronele rusesti care ataca vestul Ucrainei

Deputatii germani din partea partidelor din arcul guvernamental "Verzii" si "Democratii Liberi", precum si din…

20 de minute ago

O racheta ucraineana ar fi lovit un bloc din orasul rus Belgorod. Cel putin sapte persoane au fost ucise

Potrivit potrivit canalului rusesc de Telegram „Mash”, preluat de Reuters, cel putin sapte persoane au…

29 de minute ago

Dosar penal in urma nuntii din Buzesti. Cum explica politia faptul ca nu a intervenit cand traficul a fost blocat de masinile nuntasilor – Video

Politia Teleorman anunta ca a dechis dosar penal pentru "blocarea sau ingreunarea circulatiei" in cazul…

2 ore ago

Campanie disperata de imagine: Ciolacu a mers la Florin Piersic la spital. Si Piedone s-a agatat de imaginea lui Piersic

Premierul Marcel Ciolacu i-a facut duminica o vizita actorului Florin Piersic, care este internat in…

4 ore ago

Medicul pediatru Mihai Craiu: „Numarul cazurilor de tuse convulsiva este intr-o crestere accelerata. Vorbim de o boala care omoara”

Doctorul Mihai Craiu, medic pediatru, afirma ca, in comunitatile de copii unde ratele de vaccinare…

4 ore ago

Hackerii au atacat platforma Europol si au furat date secrete: „Vand astazi intregul set de date Europol”

Hackerii au reusit sa sparga o platforma securizata a autoritatii europene de politie Europol. Pe…

2 ore ago