Chichirau nu-l iarta pe badaranul Serban Nicolae. Plangere impotriva senatorului PSD: „Rolul femeii este redus de la subiect social la obiect sexual”

politica

Deputatul USR, Cosette Chichirau, a depus luni o plangere impotriva senatorului PSD, Serban Nicolae, la Comisia de disciplina a Senatului, pentru afirmatiile jignitoare publice la adresa sa si a formulat o petitie la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) pentru aceleasi fapte.

„In aceste plangeri se arata ca senatorul Serban Nicolae, in timpul dezbaterilor in sedinta plenara a Camerei Deputatilor, a facut afirmatii repetate jignitoare, inclusiv de natura sexuala, la adresa deputatei Cosette Chichirau, insotite de calificative care puneau la indoiala atat competentele profesionale, cat si practicile de igiena”, potrivit unui comunicat de presa.

In plangerea catre CNCD se precizeaza ca, prin mesajul senatorului, rolul femeii este redus de la subiect social la obiect sexual, ceea ce duce la discriminare fata de femei. De asemenea, au fost depuse inscrisuri, documente si inregistrari care sa dovedeasca acuzatiile.

„Intreg demersul senatorului Serban Nicolae, care stia foarte bine ca este filmat, a fost unul misogin. Nu doar eu am fost jignita, ci a fost lezata insasi demnitatea femeii. Acest tip de comportament suprima participarea femeilor in viata publica si politica, mentinand o societate discriminatorie in care nu suntem fericiti sa traim”, a declarat deputata USR Cosette Chichirau, se arata in comunicat.

Chichirau solicita Senatului sa se aplice cele mai drastice masuri disciplinare impotriva lui Serban Nicolae, si anume avertisment public scris si interdictia de a reprezenta Senatul in relatiile interne si externe ale acestuia pe o perioada de 3 luni.

Deputatul USR solicit ca CNCD sa aplice o amenda contraventionala si obligativitatea de a publica in mass-media un rezumat al hotararii prin care se constata savarsirea contraventiei.

Deputatul USR Cosette Chichirau si senatorul PSD Serban Nicolae au avut un schimb dur de replici, in 6 decembrie, in timpul dezbaterilor din plenul Camerei Deputatilor a Statutului magistratilor, Chichirau acuzandu-l pe pesedist ca fura, iar senatorul catalogand-o ”proasta” si ”asistata social”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: